avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de somaj fiind asociat al unui SRL?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de somaj fiind asociat al unui SRL?

Buna ziua.
In data de 26.01 inceteaza CIC-ul, firma la care eram angajata nu mai vrea sa imi desfaca contractul de munca si sa beneficiez de somaj(cum era initial vorba), acum mi s-a propus reintoarcerea pe vechiul post sau sa inaintez demisia.
Problema e ca nu ma pot intoarce din cauza programului prelungit, nu ma incadrez nici macar sa scot copii de la camin.
In acelasi timp eu sunt asociata la un SRL fara activitate(l-am infiintat candva in speranta ca il vom folosi, dar nu a fost asa).Exista vreo posibilitate sa ma angajez in propria firma si apoi sa intru in somaj, dat fiind ca intentionez sa dizolv firma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 22 Ianuarie 2013
1. Puteti sa procedati asa cum ati spus dvs.

2. - Incheiati un CIM pe perioada determinata de o luna, cu firma dvs., si la incetarea lui (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Trebuie insa sa nu aveti venituri din calitatea de asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intrerupe cic gabitzu837 gabitzu837 in prezent sotia mea se afla in cic de 6 luni iar din anumite motive financiare am decis sa intru eu (sotul) in cic iar sotia sa reinceapa serviciul.sotia a ... (vezi toată discuția)
Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)
Incetare ccm pe perioada determinata balanescu angela balanescu angela Sunt angajata (din 1 Iunie 2008) la o firma cu contract de munca pe perioada determinata, pana pe 1 Septembrie 2009, cu o prelungire. Am auzit ca angajatorul ... (vezi toată discuția)