Buna ziua.
In data de 26.01 inceteaza CIC-ul, firma la care eram angajata nu mai vrea sa imi desfaca contractul de munca si sa beneficiez de somaj(cum era initial vorba), acum mi s-a propus reintoarcerea pe vechiul post sau sa inaintez demisia.
Problema e ca nu ma pot intoarce din cauza programului prelungit, nu ma incadrez nici macar sa scot copii de la camin.
In acelasi timp eu sunt asociata la un SRL fara activitate(l-am infiintat candva in speranta ca il vom folosi, dar nu a fost asa).Exista vreo posibilitate sa ma angajez in propria firma si apoi sa intru in somaj, dat fiind ca intentionez sa dizolv firma?
Multumesc
2. - Incheiati un CIM pe perioada determinata de o luna, cu firma dvs., si la incetarea lui (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Trebuie insa sa nu aveti venituri din calitatea de asociat.
Pot intrerupe cic
gabitzu837
in prezent sotia mea se afla in cic de 6 luni iar din anumite motive financiare am decis sa intru eu (sotul) in cic iar sotia sa reinceapa serviciul.sotia a ... (vezi toată discuția)
Somaj
ana2233
Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)