avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reducerea pedepsei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reducerea pedepsei

buna seara,

as vrea si eu sa stiu daca o persoana este prinsa in strainatate si are de executat in romania o pedeapsa perioada care a petrecut-o in arest se reduce din pedeapsa ce o are de ispasit in romania? perioada in care persoana a stat retinuta in strainatate a fost in mod evident pentru extradare dar este exclusa reducere pedepsei prin aceasta perioada? ... Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
zberi, utilizator
Cel mai recent răspuns: zberi , utilizator 19:01, 22 Ianuarie 2013
Perioada din arest se deduce.
Se vor analiza actele.
in ce sens se analizeaza actele? situatia este simpla zic eu adica este prins pe teritoriul altei tari , retinut pentru procedura de extradare ( se asteapta decizia tribunalului din respectiva tara) in acest caz retinerea dureaza de aproape 3 luni ( nu stiu cat de normal este ) si in urma unei decizii extradat sau? vroiam sa stiu daca exista posibilitatea eliberarii ? si daca da cu posibilitate de intoarcere pe teritoriul roman fara probleme ? in principal ce ma interesa era daca se reduce din pedeapsa adica daca Romania aplica acest lucru sau daca exista posibilitatea sa nu se intample. Scuzati ma ca pun atatea intrebari dar singura mea frica este cu deducerea pedepsei pentru ca dureaza de atata timp procedura de extradare ca nu stiu ce sa mai cred. In Romania persoana respectiva are o sentinta data deja deci nu mai exista posibilitatea unui recurs din acest punct de vedere stiu ca nu se mai poate face nimic dar in legatura cu deducerea dupa parerea mea daca nu s ar deduce ar fi o incalcare de drepturi. Va multumesc ! Astept un raspuns :)
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
zberi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare dodorel62 dodorel62 Doresc sa stiu , daca o persoana din Romania este condamnata in Spania definitiv la 4 ani cu executare pentru bataie si are timp de 4 ani interdictie pe ... (vezi toată discuția)
Condamnare în strainatate.transfer condmanat in românia. alexandraaler alexandraaler Buna ziua!Am si eu o nelamurire sper sa ma ajutati! Daca o persoana savarseste in strainatate o infractiune ,aceasta ispaseste cam3 sferturi din pedeapsa la ... (vezi toată discuția)
Sustragere de la executarea pedepsei- extradare? alex f alex f Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de ... (vezi toată discuția)