avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare cu executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare cu executare

Doresc sa stiu , daca o persoana din Romania este condamnata in Spania definitiv la 4 ani cu executare pentru bataie si are timp de 4 ani interdictie pe teritoriul Spaniei , dar a fugit din Spania si se ascunde in Romania , daca este prins sau parat mai poate fi extradat in Spania , pentru as ispasi aceasta pedeapsa ? sau nu mai poate fi retinuta si extradata pentru as ispasi pedeapsa?
Dar daca are o datorie la statul spaniol de 15000 de euro si in Romania este depistat sau parat la autoritatile romane , i se poate pune sechestru pe salariu ca sa se recupereze acesti bani?
Daca este parata aceasta persoana , politia poate sa-l aresteze si sa-l extradeze? sau politia romana , sesizeaza politia spaniola si acestia il aresteaza pentru al duce in Spania sa-si savarseasca pedeapsa?
Daca trec cei 4 ani si nu mai este retinut , dupa aceia mai poate fi retinut chiar daca au trecut acei 4 ani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MArian1911 , utilizator 20:00, 16 Mai 2022
Daca a fugit in alta tara va fi dat in urmarire prin Interpol. Pana la urma tot va fi prins si va fi extradat in tara in care a fost condamnat.
Buna seara,
Statul Spaniol a emis mandat international asa ca va fi incatusat si extradat in Spania pentru executarea pedepsei.
Poate solicita executarea in Romania.
Pedeapsa nu se prescrie prin 4 ani ci asa cum este prevazut de codul penal spaniol asa ca va fi extradat pentru executare si dupa cei 4 ani pana la prescrierea executarii pedepsei.
Conform Codului Penal Roman prescrierea intervine dupa 9 ani.
Nu stiu care este termenul dupa Codul Penal Spaniol.
Cat priveste datoria, Statul Spaniol poate solicita Romaniei executarea ei aici si punerea in vanzare a tuturor bunurilor mobile si imobile pana la concurenta sumei.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Cat iti mai adauga la pedeapsa daca fugi din tara inaintea condamnarii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga inaintea inchisorii picika picika ce se intampla daca primesc inchisoare cu executare iar eu \"dispar\" ,fug inaintea inchisorii? (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis te doresc te doresc ma prins politia spaniola fara permis, ma amendat si ma bagat in tribunal.intrebare: au voie sa ma retina pe teritoriul spaniei? (vezi toată discuția)