avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfat sau lamurire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfat sau lamurire ...

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti dar totodata sa ma si sfatuiti in urmatoarea stare de fapt: firma la care lucrez a fost cumparata de catre o alta care are un capital mult mai mare decat cea la care sunt angajat momentan dar in continuare se va face mutarea intregii echipe din februarie la noua firma. Pentru a putea trece la noua firma cei de la actuala firma la care sunt inca angajat vor sa ne oblige sa ne dam demisiile la zi dar noi inca nu am luat avansul pe luna noiembrie 2012. Ce trebuie sa fac sau cum sa procedez in aceasta situatie sa imi recuperez banii ???
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:22, 22 Ianuarie 2013
Art.173 (3) C.mun. : Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Art.7 din Legea nr.67/2006 : Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar

Asadar, nu trebuie sa va dati demisia da la acest angajator .... În cazul transferului colectiv nu este necesară incetarea c.i.m. si apoi încheierea unui contract individual de muncă cu cesionarul.

Neplata salariilor poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta.
Art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului
Si daca va veti da demisia, vechiul angajator trebuie sa va pateasca salariul.
In ultima instanta, veti recupera banii in urma unui proces.
Puteti si sa refuzati sa va dati demisia pana nu vi se face plata.

Atentie: si daca va dati demisia, sfatul meu este sa nu semnati demisia decat dupa ce ati semnat noul contract de munca, cu firma care v-a preluat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi angajati silcia silcia Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz? (vezi toată discuția)
Conditie incheiere cim atunci cand sunt doua companii fuzioneaza globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua, Compania noastra urmeaza sa incheie un contract de fuziune cu o alta firma ( unde vom avea 40% actiuni). As dori sa stiu in ce conditii se pot ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)