avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nedeclarare apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nedeclarare apa rece

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: cum se mai poate imparti apa rece, diferenta intre citit in ap. si citit de cei de la apa canal , deoarece la noi la bloc de vreo 2 ani a devenit o moda sa se declare 2-3 m cubi de apa ,deoarece diferenta mareste costul pe m cub, iar cel ce declara 3 m,este tot in avantaj...iar eu si inca cativa vecini care declaram corect 15-17 m cubi platim de ne ustura.
Ex. luna trecuta la o scara de 25 de ap.diferenta dintre consumul declarat si cel facturat a fost 86 de metri cubi.Deci am platit 11.2 lei pe m. cub.cu toate ca pretul in factura este 5.8 lei /m.cub.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miticamanea , utilizator 17:10, 24 Ianuarie 2013
Singura solutie este ca periodic reprezentantul asociatiei sa citeasca apometrele si sa verifice integritatea acestora. Oricum 15-17 mc /luna nu mi se pare un consum normal. Este enorm. Cca. 500 l de apa pe zi.
Legal este ca raportarea consumului individual sa fie realizata de catre un reprezentant al asociatiei sau direct de catre proprietar,iar la un interval stabilit de comitetul executiv sa se realizeze verificarea tuturor apometrelor din imobil
Sesizati oficial problema presedintelui de asociatie
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres ,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Retroactiv este greu sa se mai faca repartizarea suplimentului de consum fata de indexul comunicat lunar
@ Komkao: sa stiti ca un consum lunar de 15-17 mc nu este deloc enorm. Este un consum normal pentru 3 persoane de exemplu.

@ mirusaby : Eu ma gandesc ca orice alta metoda de impartire a ,, pierderilor '' tot o sa va dezavantajeze. Deaceea, poate luati in calcul realizarea unui bransament separat de bransamentul blocului cu contract individual , cand o sa primiti consumul facturat, iar factura in cutia postala.Daca se poate.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
johnpescar, utilizator
Nu se mai dau aprobari pentru bransari individuale inoras.

Da este consumul pt. o fam cu 4 persoane.
Multumesc tuturor!
O solutie ar putea fi si mutarea contorizarii apei din apartamente pe scara blocului (pe fiecare etaj in parte), similar cu contorizarea gazelor, energiei electrice. Chiar daca vor mai aparea diferente intre apometrul general si citirile apometrelor individuale, se vor inlatura cu siguranta suspiciunile legate de declararea incorecta a consumului de apa datorita practicilor unor locatari de denaturare a inregistrarilor contorului de apa sau a practicilor de colectare a apei in regim de functionare a apometrelor sub limita debitului minim de pornire a acestora. Citirea apometrelor astfel montate se va face doar de administrator in prezenta locatarului.

Alte discuții în legătură

Factura intretinere sarah16 sarah16 cum pot verifica daca imi este calculata corect intretinerea?intr.o luna apa rece si apa calda are un pret iar in alta luna alt pret.cum pot afla care este ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre consumul apa rece citit de coducerea asociatiei si cel facturat de apanova m.belu m.belu Consumul de apa rece citit de conducerea Asociatiei de Proprietari nu corespunde cu consumul facturat de APANOVA: exista o diferenta de plus 140 metri cubi apa ... (vezi toată discuția)