avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nedeclarare apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nedeclarare apa rece

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: cum se mai poate imparti apa rece, diferenta intre citit in ap. si citit de cei de la apa canal , deoarece la noi la bloc de vreo 2 ani a devenit o moda sa se declare 2-3 m cubi de apa ,deoarece diferenta mareste costul pe m cub, iar cel ce declara 3 m,este tot in avantaj...iar eu si inca cativa vecini care declaram corect 15-17 m cubi platim de ne ustura.
Ex. luna trecuta la o scara de 25 de ap.diferenta dintre consumul declarat si cel facturat a fost 86 de metri cubi.Deci am platit 11.2 lei pe m. cub.cu toate ca pretul in factura este 5.8 lei /m.cub.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miticamanea , utilizator 17:10, 24 Ianuarie 2013
Ar costa cam mult suspiciunea asta!
Comitetul executiv poate decide mai multe masuri pentru gestionarea consumului de apa.
Gasiti un model de regulament in partea dreapta a cestei pagini la "Documente utile".
Diferenta dintre consumul facturat de furnizor si cel rezulatat din indexul apometrelor individuale se poate repartiza dupa mai multe criterii: consum, numar de persoane, cota indiviza...
Dar pentru ca aceasta diferenta sa fie cat mai mica este necesar ca adminsitratorul sa verifice personal si/sau impreuna cu un membru al comitetului, indexul fiecarui apometru in fiecare luna pentru inceput, apoi odata la doua luni, la trei luni, ajungand sa le verifice doar de doua ori pe an. In acest fel pot sa va garantez ca diferentele se vor diminua foarte mult. Daca nu sunt pierderi din avarii, aceste diferente pot ajunge la "zero" prin verificari cat mai dese.
Cam 350 lei/ap. si s-ar rezolva nu suspiciunea ci intrarea intr-o normalitate, asa cum este in cazul consumului de gaze sau de energie electrica.
De fapt normalitatea ar fi daca aceasta operatiune s-ar realiza de catre furnizorul de apa, cu contract individual pe fiecare apartament. Necazul este ca acestia, furnizorii de apa, nu vor sa faca aceste contracte individuale, si implicit lucrarea, din motive lesne de inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura intretinere sarah16 sarah16 cum pot verifica daca imi este calculata corect intretinerea?intr.o luna apa rece si apa calda are un pret iar in alta luna alt pret.cum pot afla care este ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre consumul apa rece citit de coducerea asociatiei si cel facturat de apanova m.belu m.belu Consumul de apa rece citit de conducerea Asociatiei de Proprietari nu corespunde cu consumul facturat de APANOVA: exista o diferenta de plus 140 metri cubi apa ... (vezi toată discuția)