avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirias decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirias decedat

Buna ziua !
In cazul decesului unui chirias care locuia singur intr-un apartament proprietate persoana fizica, contractul de inchiriere inceteaza de drept la 30 zile dupa deces. Cat timp trebuie mentinut in apartament inventarul apartinator chiriasului, in cazul in care apartinatorii acestuia nu raspund la repetatele somatii de a ridica lucrurile apartinatoare decedatului.
Cel mai recent răspuns: diana250170 , utilizator 15:39, 24 Ianuarie 2013
Nu exista termen legal prevazut pentru situatia cu care va confruntati
Daca cunoasteti adresa mostenitorilor/rudelor ex chiriasului este de preferat sa notificati oficial pe acestia cu obligatia ridicarii bunurilor apartinand defunctului
Asta s-a si facut, dar nu raspunde la notificari. A fost anuntat si telefonic decesul si necesitatea eliberarii apartamentului in repetate randuri unei persoane care locuieste cu ruda ex chiriasului, cu toate acestea nici un raspuns.
Pentru a preintampina situatii neplacute si a elibera si spatiul,va revine obligatia sa incheiati un proces verbal cu bunurile apartinand ex chiriasului pe care sa le depozitati
Reveniti cu notificare cu confirmare de primire a mostenitorilor/rudelor defunctului
ok. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare apartament executat Razva1petru Razva1petru Am o situatie in care nu stiu cum sa procedez . Am achizitionat un apartament executat de cateva luni ( noiembrie ) si in nici un fel nu pot sa dau de ... (vezi toată discuția)
Chirias - la sfarsit de contract xphdorin xphdorin Buna ziua, o societatea a inchiriat un spatiu comercial unei persoane fizice. La terminarea contractului chiriasul a eliberat spatiul dar nu a ridicat ... (vezi toată discuția)
Primire corespondenta vechiului locatar pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie putin neplacuta si sper ca ma veti ajuta sa o clarific. Am cumparat acum 4 ani apartamentul socrilor mei. De cand ne-am ... (vezi toată discuția)