In 2007 am vandut un apartament ptr a o ajuta pe fiica mea sa-si cumpere o vila in care m-am mutat si eu ptr a o ajuta la cresterea celor 4 copii.
In 2010 am vandut un alt apartament mostenit de la bunici ptr a o sprijini pe fata mea la plata ratelor.
Toate bunurile din cele 2 case au fost mutate in aceasta vila.
In momentul de fata vila a fost executata silit.
Pretul la care se liciteaza in acest moment , reprezinta cam 60%din ceea ce fiica mea datoreaza bancii.
Aceasta inseamna ca va urma executarea silita a bunurilor mobile.
Ce inseamna acest lucru , ca se va intra in casa si vor fi scoase la licitatie canapele, fotolii , frigider, aragaz, televizor , calculator,etc ??? Adica vom ramane doar cu hainele de pe noi?
In plus, o mare parte din lucruri, cam trei sferturi, sunt lucruri care provin din cele 2 case vandute anterior, au vechime de peste 20 ani si nimeni n-a pastrat acte de provenienta, caci fiind achizitionate inainte de 1989 sau in primii ani de dupa 1990, actele au fost aruncate in momentul cand expira certificatul de garantie.
Dar, totusi de ce nu s-a incercat o negociere cu banca in privinta platii ratelor, eventual o reesalonare a acestora... pentru a nu se ajunge in situatia asta???
Teoretic pot fi executate bunuri ce nu sunt de stricta necesitate, totusi e putin probabil sa faca asta, avand in vedere valoarea modesta pe care ar obtine-o la licitatie. Executarea va continua prin poprirea veniturilor.
Este buna sugestia cu reesalonarea platilor, dar daca nu se poate ajunge la un rezultat aveti urmatoarea optiune, daca lucrurile pe care le-ati adus in vila fiicei sunt ale D-vs si creditul este pe alt nume decat la D-vs.: sa faceti o Contestatie la Executare in 15 zile din momentul in care i se va comunica fiicei ca ii vor fi executate si bunurile mobile, iar in timpul judecarii Contestatiei sa dovediti ca sunt lucrurile D-vs. (puteti aduce si martori, poze in care apar obiectele - de ex cand era mica fiica sau mai traiau vechii proprietari, etc).
Bineinteles ca puteti si sa anuntati banca/ firma de recuperare (in scris, si cereti si raspuns in termen legal, pentru a avea o proba) ca sunt si bunuri de ale D-vs in vila iar daca nu va vor asculta puteti cere si cheltuielile de judecata (daca veti castiga Contestatia).
Si consultati si un avocat/ mediator, chiar si pentru renegocierea platii ratelor restante.
Stimata doamna, am fost cam in aceeasi situatie.Nu stiu la ce stadiu sunteti dvs. Eu am vandut apartamentul sub pretul pietii, dar acum am aflat mai multe.
Consultati legea, eventual un avocat f bun specializat in asa ceva. Cred ca stiti in 3ani de neplata datoria se prescrie. Daca ajungeti la stadiul asta e ok. Daca datoria este prea mare lasatii sa vanda la licitatie ca nu va cumpara nimeni(asta dvs stiti in fc de pretul pieti) si se va prescrie din nou.In cazul in care banuiti ca mafia executarilor silite e pe faza si se poate face o afacere din cumpararea si vanzarea vilei, in termen de 10 zile de la data primiri somatiei faceti contestatie si cereti termenul de 6luni conform legi in care sa vindeti dvs vila.EXISTA LEGE.Eu nu am stiut. Si oricum executorul in prima faza tr sa vina la dvs acasa sa incheia un proces verbal si sa va expuna ce si de ce a venit.
Totusi mergeti la un avocat bun. Cel la care am fost eu(si-mi este prieten) mi-a spus ca nu am ce face. Si am facut o prostie....in fine, s-a terminat binisor pana la urma. Mult succes.
Acum am vazut. Pretul la care se liciteaza un imobil nu poate fi sub valoarea datoriei. De aceea va spuneam sa-i lasati sa vanda.
De ex: o vecina a luat un ap cu ipoteca la 50000euro.Nu a mai platit.A fost scos la licitatie.Nu la cumparat nimeni.Pretul maxim la care se cumpara un ap in acea zona este de 22000euro.Au trecut 3 ani. S-a prescris. Este fericita. Are doi copii si era cam rau.dar sigur a invatat-o cineva ce si cum sa faca.
Alte discuții în legătură
Notificare banca
ainginer
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
In 2013 fiica mea a facut un imprumut la BRD iar eu am fost co imprumutant.Pentru faptul ca fiica mea ... (vezi toată discuția)