avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce inseamna executarea silita a bunurilor mobile in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce inseamna executarea silita a bunurilor mobile in vederea recuperarii unei datorii bancare?

In 2007 am vandut un apartament ptr a o ajuta pe fiica mea sa-si cumpere o vila in care m-am mutat si eu ptr a o ajuta la cresterea celor 4 copii.

In 2010 am vandut un alt apartament mostenit de la bunici ptr a o sprijini pe fata mea la plata ratelor.

Toate bunurile din cele 2 case au fost mutate in aceasta vila.

In momentul de fata vila a fost executata silit.
Pretul la care se liciteaza in acest moment , reprezinta cam 60%din ceea ce fiica mea datoreaza bancii.

Aceasta inseamna ca va urma executarea silita a bunurilor mobile.

Ce inseamna acest lucru , ca se va intra in casa si vor fi scoase la licitatie canapele, fotolii , frigider, aragaz, televizor , calculator,etc ??? Adica vom ramane doar cu hainele de pe noi?

In plus, o mare parte din lucruri, cam trei sferturi, sunt lucruri care provin din cele 2 case vandute anterior, au vechime de peste 20 ani si nimeni n-a pastrat acte de provenienta, caci fiind achizitionate inainte de 1989 sau in primii ani de dupa 1990, actele au fost aruncate in momentul cand expira certificatul de garantie.
Datoria la creditul imobiliar se prescrie dupa 10 ani, nu dupa trei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare banca ainginer ainginer Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. In 2013 fiica mea a facut un imprumut la BRD iar eu am fost co imprumutant.Pentru faptul ca fiica mea ... (vezi toată discuția)
Modalitate de atac ollyolyy ollyolyy Buna seara,as dori sa aduc in atentia dumneavoastra un caz de executare silita a unui apartament,in urma neplatii datoriilor catre banca datorita ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara; imobil vandut pe o suma foarte mica nicoletazmeu nicoletazmeu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot sa anulez o licitatie care banuiesc, ca a fost trucata.Pe scurt va descriu situatia. Mi s-a scos la licitatie ... (vezi toată discuția)