avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna seara,

Am si eu o intrebare, daca mama a beneficiat de concediu de crestere copil pana la 1 an - pentru un copil nascut in aprilie 2012, tatal care este obligat sa isi ia concediu o luna, inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an - mama intorcandu-se la munca dupa 11 luni - obligata de lege - tatal beneficiind pe ultima luna de indemnizatie, mama mai primeste stimulentul de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:22, 26 Februarie 2013
1. - Daca se intelegea din cele scrise de dvs. era simplu.
- Daca copilul este nascut pe 01.04.2012 mama nu putea intra in CCC incepand cu data de 01.04.2012.

2. Mama trebuie sa reia activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (si cu aceeasi data poate intra tatal in CCC).
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu am o speta in sine, am prezentat situatia pentru interpretarea legislatiei vizand acordarea acestui drept in aceasta ipoteza, avand in vedere parerile unor 'specialisti'. Multumesc pentru raspuns
Daca doriti sa va puneti la punct cu legislatia in domeniu cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil croberta croberta Mama se prezinta la serviciu dupa cele 42 zile de la nastere. Tatal solicita mai intai stimulent si apoi concediu crestere copil pana la 1 an. In acest caz ... (vezi toată discuția)
O luna de concediu pentru tatic sofoana sofoana buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie tata kiowa kiowa Buna ziua, Daca mama copilului a solicitat acordarea CIC pentru 1 an, iar tatal solicita intrarea in CIC inainte de implinirea de catre copil a varstei de ... (vezi toată discuția)