avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imobil in licitatie de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

imobil in licitatie de executare silita

As dorii sa aflu cateva aspecte cu privire la desfasurare unei licitatii organizate de BEJ, in cazul unui imobil ipotecat in banca:
1. daca particip in licitatie (primul pas) si nu se mai prezinta altcineva, neavand sens sa licitez singur, pot sa ma retrag si sa mi se restituie cautiunea ??
2. daca particip singur intro licitatie (primul pas) si licitez sub pretul de pornire (repet, fiind singur in licitatie), mi se poate lua in consideratie oferta ?? si daca nu mi se ia in calcul oferta, cautiunea mi se poate restituii ?
3. debitorul poate participa (sau asista) in licitatie ??
4. in cat timp se restituie cautiunea de participare intro licitatie pe care nu ai castigat-o ?

Multumesc anticipat pt eventualele rasunsuri !
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:25, 23 Ianuarie 2013
1. da
2. la prima licitatia pretul de pornire este valoarea evaluata, la a doua pretul de pornire este 75% din valoarea evaluata, la a 3-a castiga cine ofera cel mai mult, daca sunt minim 2 ofertanti. Nu puteti participa singur si sa oferiti sub pretul de pornire. Puteti lua inca opersoana care s aofere mai putin.
3. poate asista, dar nu participa
4. asta nu stiu, poate stie altcineva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) c.pr.cv. woe woe Doresc sa particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc, in Bucuresti, pentru un imobil al carui pret de evaluare a fost redus cu 75% (de la ... (vezi toată discuția)
Oferte sub pretul de pornire al licitatiei Alexandru Raduly Alexandru Raduly Buna ziua! La o licitatie pentru executarea unei garantii imobiliare, pretul de pornire este de 75% din evaluare, au fost prezenti 3 participanti cu oferte ... (vezi toată discuția)
Licitatie bunuri executate silit gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! am nevoie de un sfat din partea dvs. intentionez sa particip la o licitatie publica pentru vanzarea unui imobil executat silit. pretul de ... (vezi toată discuția)