avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul nu imi elibereaza decizia de incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul nu imi elibereaza decizia de incetare

Sper din tot sufletul sa ma ajute cineva. Pe data de 01.04.2008 m-am angajat la o firma., toate bune si frumoase pana pe data de 11.08.2008 cand am primit un preaviz prin care ma instintau ca mi se desface contractul de munca incepand cu data de 01.09.2008 conform art 65 alin 1. Dupa ce am efectuat preavizul am cerut sa mi se dea decizia de incetarea a activitatii dar nu a vrut nimeni sa mi-o dea, mi- au spus ca o sa rezolve ei aceasta problema la Itm. In septembrie am mers la Itm sa-mi ridic carnetul de munca dar am primit urmatorul raspuns: angajatorul nu a inregistrat o decizie de incetare a raportului de munca iar statele de plata pe lunile iulie si august nu sunt depuse, din acest motiv nu mi se poate elibera carnetul de munca. Am facut o cerere la tribunal pe data de 30.09.2008 pentru inchiderea cartii de munca si pentru plata salariilor pe lunile iulie si august (mentionez ca nu mi-am ridicat salariile desi am muncit ). S-a citat firma de 4 ori pentru a formula intampinarea dar patronii firmei nu au venit nici macar o data si nici nu au delegat pe nimeni. Acum s-a amanat din nou pentru a se emite adresa expertului sa intocmeasca raportul de expertiza si a se cita intimata. Oare cat mai dureaza? Expertul cine trebuie sa-l plateasca? Pentru periaoda de 6 luni in care ei mi-au retinut cartea de munca si nu au vrut sa mi-o inchida cine imi plateste asigurarile sociale ? Pot sa le cer daune pentru aceste luni in care nu m-am putut angaja legal? Trebuie sa-mi iau neaparat avocat ca sa nu se mai prelungeasca atat de mult procesul? In cazul in care expertul nu gaseste pe nimeni la firma cum se va efectua expertiza? La dosarul de tribunal am depus copie dupa contractul de munca, dupa preaviz, dupa cererea facuta la itm si dupa raspunsul celor de la itm. Mai trebuie sa depun ceva? Poate ma ajuta si pe mine cineva. Melania
Cel mai recent răspuns: constantin_f , utilizator 22:22, 11 Februarie 2010
IMI POATE RECOMANDA CINEVA UN AVOCAT SPECIALIZAT IN CONFLICTE DE MUNCA IN GORJ? POATE CUNOASTETI UN AVOCAT BUN.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
melania72, utilizator
tudorvaleriu a scris:
Puteti sa va angajati oriunde si oricand. La noul angajator dati o declaratie ca aveti carnetul de munca la fostul angajator si o sa-l aduceti cand il recuperati. ITM este obligat sa va inregistreze contractul individual de munca.
Va doresc succes!

Se pare ca nu ati avut dreptate. Expertul trebuia sa-l platesc eu 200 lei. Bazandu-ma pe ce am citit am mers liinistita la proces si acolo surpriza... S-a amanat din nou deoarece nu am platit expertul. La itm nu mi-am putut inregistra contractul de munca deoarece figurez cu un contract individul de munca pe durata nedeterminata cu norma de 8 ore. Si acolo din nou m-au amanat spunandu-mi sa merg in audienta la director. Deci nici o sansa de rezolvare. In cazul in care a mai trecut cineva prin situatia mea il rog frumos sa imi raspunda. Poate ma incurajeaza si pe mine ca am inceput sa cred ca traim intr-o tara de nebuni. :stunned:
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
In primul rand ca nu inteleg despre ce expert este vorba.
Poate dai mai multe amanunte.
In ceea ce priveste respingerea inregistrarii CIM de catre ITM se poate face o reclamatie la conducerea ITM si sa va indice in baza carui art. din codul muncii vi se respinge inregistrarea CIM. Pana la urma si ITM poate fi chemat in instanta .
1. In cazul in care s-a dispus efectuarea unei expertize (cred ca este vorba despre efectuarea unei expertize contabile care sa stabileasca daca s-a platit sau nu salariul), atunci plata expertului revine reclamantului. Dacă raportul de expertiză se depune, deşi onorariul nu este plătit, instanţa obligă partea, care a solicitat expertiza, la plata onorariului prin încheiere executorie .
2. Respingerea de catre ITM a inregistrarii unui c.i.m. se poate face numai daca acesta nu este intocmit conform prevederilor legale sau daca cuprinde clauze contrare legii. In cazul dvs, se pare ca ITM a refuzat inregistrarea c.i.m. pe motiv ca ati mai avea un c.i.m. cu norma intreaga... o aberatie, intrucat legea prevede cumulul de functii si nu exista nicio interdictie cu privire la cumulul de c.i.m. cu norma intreaga.
Este vorba despre expert contabil care trebuie sa intocmeasca un raport de expertiza contabila. in ce consta habar nu am si nici nu stiu de ce a vrut judecatoarea sa numeasca un expert contabil, probabil sa mai lungeasca procesul. O sa merg sa consult un avocat pentru ca se pare ca o sa mai dureze si nu mai cred ca o sa-mi mai recuperez salariile. Daca patonul nu se prezinta la Tribunal ce ma face pe mine sa cred ca aceasta expertiza se va face, probabil o voi plati si voi ramane cu banii dati.

Alte discuții în legătură

Formalitatile de incetare a contractului de munca ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua, In urma cu o saptamana am depus cererea de demisie, respectand preavizul. Imediat dupa incetarea contractului, sunt asteptat la alta firma ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila - calcul salarii, lipsa cim Bbosap Bbosap Trebuie sa apelez la executarea silita pentru a forta angajatorul sa-mi plateasca salariile restante, conform hotararii definitive a Curtii. In vederea ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)