avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare functie in revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare functie in revisal

Buna seara,
Lucrez la o firma cu aproximativ 30 angajati. Pe contractul de angajare inspectorul de personal mi-a ,,gresit" functia, eu am sesisat dupa ce am semnat , avand incredere in acea persoana. Dupa o saptamana , la solicitarea mea a modificat pe contractul de munca(exemplarul meu),astfel:a taiat functia scrisa gresit, a semnat si stampilat, a trecut functia corecta , spunand ca a modificat si online in revisal. Am devenit suspicioasa si nu stiu daca acest lucru e posibil fara o decizie in prealabil. As vrea sa pot verifica acest lucru, insa nu stiu cum . Puteti sa-mi dati un sfat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 23 Ianuarie 2013
Daca a facut modificarea in felul acesta nu mai era nevoie de un act aditional ( in mod normal la schimbarea functiei se incheie un act aditional) dar puteti verifica daca a modificat functia in ReviSal cerandu-i Raportul per salariat ( acolo se specifica nr./data contract , functia, salariu ) ... In mod normal ar fi trebuit facuta modificarea pe ambele exemplare ale contractului + ReviSal ....
Potrivit art.8 alin.3 lit. b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa ...., in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Prin urmare, depuneti o cerere scris acatre angjator prin care-i solicitati eliberarea une copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca vgeorge vgeorge Am incheiat in nov. 2014 un contract de munca pe o perioada de 3 luni iar dupa cele 3 luni am primit un act aditional neinregistrat doar cu stampila firmei ... (vezi toată discuția)
Actualizare date in revisal jules1 jules1 Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea situatie legata de un contract de munca individual. Am constatat o greseala cu privirela data incheierii ... (vezi toată discuția)
copie revisal ContSters71676 ContSters71676 Buna ziua. Cum pot eu ca angajat sa cer o copie a registrului electronic Revisal corespunzatoare datelor mele,unde trebuie sa ma adresez? Va multumesc. (vezi toată discuția)