avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recunoasterea altor fapte...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recunoasterea altor fapte...

Este adevarat ca daca, ca de ex. esti condamnat pt. viol si recunosti si o alta fapa de viol, sau talharie, sau furt marunt, poti primi o micsorare a pedepsei?!
Cel mai recent răspuns: ContSters241638 , utilizator 11:25, 23 Ianuarie 2013
Nu se poate spune ca este adevarat.
Se poate spune ca veti ajunge la o pedeapsa mai mare in mod normal...
In caz de viol se poate adauga si un spor de pedeapsa desi pedepsele sunt oricum mari.
Atunci de ce f. multi puscariasi recunosc fapte pe care nu le-au facut?
Pentru ca sunt deja condamnati pentru o pedeapsa destul de mare si nu risca nicio zi in plus in cazul unei noi condamnari de furt (au grija sa faca cererile de contopire la anumite judecatorii pentru a nu primi spor). In urma recunoasterii, "faptasul" primeste drept recompensa cazare pe arest (unde conditiile se pot compara cu un hotel de 2 stele - tv cu cablu, 4 paturi in camera, geamuri termopan, etc), eventual si 3-4 pachete de tigari iar organul elibereaza dulapul de dosare cu AN (autor necunoscut).
deci nu pot primi circumstante atenunate cand fac cererea pt. contopire?
NU beneficiezi de nicio reducere decat daca esti judecat pentru infractiuni la alte legi speciale (inf. informatice, trafic de droguri/persoane, evaziune, spalare de bani, grup organizat etc) ale caror articole specifica clar reducerea in caz de denunt, acoperire de prejudiciu, facilitare de tragere la raspundere a altor infractori.

Daca recunosti fapte pe care nu le-ai comis nu vei obtine nicio reducere a pedepsei si in niciun caz circumstante atenuante (gandeste-te ca recunosti o activitate infractionala mult mai mare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mai multe condamnari se poate sa fie eliberat dupa noul cod penal din februarie 2014?? alinamihaipaula alinamihaipaula Pentru mai multe condamnari una pt tentetiva de omor 12 ani si 6 luni, alta talharie 8 ani, omor din culpa 7 ani, ultraj 4 ani, violare de domiciliu 3 ani, si ... (vezi toată discuția)
Spor pici80 pici80 ce importanta are contopirea pedepselor? sa zicem ca am 3 condamnari,toate cu suspendare..de ce sa cer contopirea? prostie nu,caci se mai adauga un spor....... (vezi toată discuția)
Contopire si deducere din perioada executata - admisibilitate lucian1970 lucian1970 Buna seara!!! Fiul meu cat era minor a fost condamnat la 6 luni cu suspendare apoi la 2 ani si 4ani rezultand o pedeapsa de 4 ani si 6 luni.A fost ... (vezi toată discuția)