Buna ..as avea cateva intrebari, locuiesc in spania acu 5 ani de zile m-am casatorit in craiova .si am venit amnd2 in spania dupa un an de casnicie am decis ca nu suntem unul pt celalalt asa ca ,el sa intors in romania iar de vreun an sau 2 nu stiu cu exactitate am aflat ca el a bagat divortul si ca suntem divortati.. si ca el a semnat ca eu sa revin la numele meu de familie ,dar eu locuind in spania binenteles nu am primit nici o hartie la mana, sau vreo hotarare de divort , nu mi-au trimis nimic,la fel ar mai fi o alta problema eu mi-am pierdut buletinul, iar pasaportul meu a expirat anul trecut ,si din motive economice nu am avut cum sa ajung in romania :( ...va rog sa imi dati niste sfaturi sau cam ce ar trebui sa fac in momentul acesta care ar fi pasii: . ... va multumesc mult
Procura de reprezentare in procesul de divort este o varianta a procurii speciale judiciare prin care unul dintre sotii aflati in procesul de divort poate imputernici o terta persoana sa-i reprezinte interesele in fata instantei care va pronunta respectivul divort.
Spre deosebire de dreptul comun, care ingaduie partilor sa-si exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar ( art.67 al. l ), art. 614 CODUL DE PROCEDURA CIVILA instituie obligativitatea infatisarii personale a partilor, in fata instantei de fond . Aceasta derogare de la dreptul comun are menirea sa ofere posibilitati pentru impacarea sotilor, precum si pentru o mai buna judecata, deoarece instanta, cerand explicatii partilor, va putea intelege mai bine raporturile reale dintre soti.
In mod exceptional, prin derogare de la regula obligativitatii infatisarii personale a partilor, legea permite reprezentarea in procesul de divort dar numai in anumite situatii, prevazute expres in art. 614 CODUL DE PROCEDURA CIVILA:
- unul dintre soti exercita o pedeapsa privativa de libertate;
- unul dintre soti este impiedicat de o boala grava;
- unul dintre soti este pus sub interdictie; - unul dintre soti are resedinta in strainatate.
In toate aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Nu este vorba de reprezentarea in procesul de divort, care s-a terminat, ci doar de cineva care sa ii ridice hotararea de divort de la instanta pentru schimbarea actelor de identitate.
Si da, persoana nu trebuie sa fie prezenta. Ii transmiteti procura apoi in tara pentru a va ridica hotararea de divort.
Imputerniciti persoana sa ceara in numele dvs o copie a hotararii , dar si sa va depuna cerere pt legalizarea ei cu formula definitiva si irevocabila. Pt procura mergeti la ambasada sau consulat. Puteti sa o faceti si la orice notar de acolo, dar apoi va trebui tradusa si apostilata, vedeti cat va costa in ambele variante.
Trimiteti in tara doua exemplare.
Va puteti uita si pe portalul instantei de judecata, la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu, cautati dupa numele dvs sau numele sotului, sa aflati nr de dosar sau daca intr-adevar sunteti divortata.
Am urmat pasii dvstra si da sunt divortata.. Fostul sot a semnat.ca eu sa imi preiau numeñe meu de familie..si ca parata adik eu trebuie sa ii platesc taxele de divort cu apel ... . Cu apel adik la ce se refera deschidem dosarul din nou ? Va multumesc
Mult
Judecata in lipsa mea
jus7m
am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Procura divort
crlstl
buna seara, ma poate ajuta cineva cu un model de procura, prin care se imputernicesc avocatul sa INTRODUCA actiunea de divort si sa ma reprezinte?
Multumesc (vezi toată discuția)