avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CALE DE ATAC - APEL
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CALE DE ATAC - APEL

buna seara,
va rog sa-mi spuneti cat de corecta este instanta cand se pronunta in modul urmator:"prin sentinta apelata instanta nu s-a pronuntat si cu privire la fiica lor nu constituie un motiv de nelegalitate al hotararii intrucat instanta nu a fost investita cu un capat de cerere privind evacuarea acesteia.Or potrivit dispozitiilor art 129alin 6 c.pr.civ judecatorii nu pot hotara decat cu privire la obiectul cauzei", cand de fapt in apelul cerut de mine tocmai lucrul acesta il semnalam: se subantelege evacuarea acesteia,cum de se face referire tocmai la acest art 129,alin 6 c.pr.civ care spune ca:"judecatorii hotarasc numai asupra obiectului cererii deduse judecatii"?
Cel mai recent răspuns: ContSters267790 , utilizator 17:24, 26 Ianuarie 2013
in apel nu se pot face cereri noi, pe de o parte, iar pe de alta judecatorii nu se pot pronunta decat pe ceea ce se cere..Ei, judecatorii, nu pot da nici mai mult decat s-a cerut, nici mai putin si nici ceea ce nu s-a cerut..judeca asa cum e cererea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune cu doua capete de cerere principale solutionate printr-o singura hotarare dar atacabile diferit . instanta a calificat o singura cale de atac pentru toata hotararea. ce se va intampla? fnik fnik Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere. Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila cu privire la dreptul de proprietate asupra unei constructii dobandite prin efectul accesiunii imobiliare artificiale p2012 p2012 Constructia respectiva are o suprafata mai mare , compusa din mai multe camere fata de hotararea pronuntata , asa cum reiese si din raportul de ... (vezi toată discuția)
Solutie instanta plangere amenda contraventionala Schwarzkopf_Nectra Schwarzkopf_Nectra Va rog sa-mi spuneti daca instanta de judecata (judecatoria) poate hotari sa inlocuiasca o sanctiune contraventionala principala (amenda, adica un act ... (vezi toată discuția)