avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INSTIGARE LA VIOLENTA SAU NU??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INSTIGARE LA VIOLENTA SAU NU??

Buna seara am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Locuiesc la tara si detin un caine de rasa Ciobanesc German pe care il tin liber prin curte. Vecinul meu care locuieste in spatele proprietatii mele are o cale de acces (o ulita) ce trece pe langa gardul meu ce delimiteaza proprietatea mea de acea ulita. De fiecare data cad acesta trece pe langa gard, cainele se repede spre gard si latra. Vecinul se simte deranjat de latratul cainelui si ne adreseaza cuvinte urate cu privire la animalul detinut. Azi acesta a aruncat in curtea proprietatii mele o punga cu niste capace din aluminiu, iar cand a fost intrebat de ce a facut acest lucru a spus sa ne tinem dra..ului cainele legat. Cauta solutii pentru a ma provoca sa ma iau de el, pentru a comite o ilegalitate ( sa dau in el pentru a ma da in judecata). Vreau sa stiu daca poate fi tras la raspundere privind instigarea indirecta la violenta?? Mentionez ca am si doi martori, doua fete una de 14 ani, iar cealalta de 20 de ani. Cum ar putea fi tras la raspundere daca fac o sesizare la politie?? Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: DOTZ , utilizator 15:06, 31 Ianuarie 2013
va puteti adresa organului de politie cu o sesizare prin care acuzati vecinul de incalcarea Lg 61/1991, art.3 pct.1
Va multumesc tuturor pentru sfaturile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare provocata de caine matrix73 matrix73 Am un caine rotweiler pe care-l tin in curtea imprejmuita cu gard din sarma. Cainele a iesit printr-o gaura pe care a facut-o si pe care eu nu am observat-o si ... (vezi toată discuția)
Vecini agasanti si fara ocupatie vs. caine aflat pe proprietate personala. mateigeamina mateigeamina De aproximativ 2 ani , parintii mei s-au mutat intr-o zona rurala(Posesti , Prahova). Odata cu aceasta mutare , au luat si cainele familiei (o catelusa ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pt un caine waltham01 waltham01 Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini. Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele ... (vezi toată discuția)