avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen raspuns institutii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen raspuns institutii publice

Buna ziua!

As dori sa stiu care este termenul legal in care o institutie publica este obligata sa formuleze un raspuns la o cerere (eu stiam ca e de 30 zile de la data inregistrarii).
Cum se procedeaza in cazul in care acea institutie nu fformuleaza un raspuns?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 12:10, 23 Ianuarie 2013
va adresati "forului superior", in subordinea caruia isi desfasoara activitatea institutia respectiva
Termenul general de solutionare a cererilor este cel de 30 de zile, insa exista si situatii in care raspunsul autoritatii administrative se formuleaza in termen legal de 45 de zile. Dupa epuizarea acestui termen, se parcurge etapa de procedura prealabila (adica se poate formula contestatie impotriva raspunsului primit in termen de 30 de zile de la comunicarea acestuia), iar ulterior in situatia in care nemultumirea persista se va actiona cu actiune la instanta de contencios administrativ. Plangerea prealabila se va formula catre autoritatea emitenta a actului contestat sau la autoritatea ierarhic superioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari 2011 teodoraroman teodoraroman Imi vine greu sa pun intrebarea atata timp cat sunt restrictionari in privinta mentionarii persoanelor juridice... incerc sa formulez totusi astfel : cui ... (vezi toată discuția)
Contestatie sanctiune disciplinara la functionarul public iuriana iuriana Vă rog să-mi spuneţi care este termenul în care se poate contesta o sancţiune disciplinară în cazul funcţionarului public şi în ce temei legal.Vă ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de introducere a unei actiuni in contencios administrativ dupa primirea raspunsului la plangerea prealabila? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Cum legile se tot modofica de la o zi la alta, am si eu urmatoarea intrebare ca sa fiu sigur si sa nu fac vreo gresesala: [b]Care este termenul ... (vezi toată discuția)