avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Exceptia de neexecutare?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Exceptia de neexecutare?

Buna ziua,
Am incheiat un contract vanzare-cumparare marfa cu urmatoarele clauze:
- termen de livrare 20 de zile de la semnarea contractului;
- termen de plata 30 de zile de la semnarea contractului.
S-a implinit termenul de plata de 30 de zile, dar partenerul nu mi- livrat marfurile.
Pot si eu amana plata pana la livrare marfurilor contractate, invocand exceptia de neexecutare a contractului. Mentionez ca sunt prevazute penalitati pentru intarziri la plata. Sunt pasibil de aceste penalitati daca refuz plata pe motiv de nelivrare a marfurilor?

Cel mai recent răspuns: aartist , utilizator 15:55, 11 Februarie 2009
Nu va puteti apara invocand exceptia de neexecutare. Asta este clar. Nu va putem oferi o aparare ipotetica pe o situatie ipotetica. Apararea in proces se poate face doar bazata pe situatii concrete. Daca vreti rezilierea, notificati furnizorul si cereti si rezilierea in instanta, sau verificati de alte clauze privind incetarea contractului sunt prevazute in contract.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
Ma gandeam sa solicit rezilierea prin cerere reconventionala in situatia in care furnizorul va solicita indeplinirea obligatieii de ridicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract reziliat? tiv tiv Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea speta: Intr-un contract de vanzare-cumparare comerciala cu executare succesiva nu s-a stipulat nicio ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de vanzare cumparare produse paul_2008 paul_2008 Ma confrunt cu o mare dilema. Va rog dati-mi cateva sfaturi: - societatea comerciala la care lucrez a incheiat un contract de vanzare cumparare produse cu o ... (vezi toată discuția)
Returnare sume - marfa neconforma ContSters229751 ContSters229751 Daca intre 2 parti s-a incheiat un contract de furnizare produse iar furnizorul a livrat o marfa care ulterior s-a dovedit a fi neconforma poate achizitorul sa ... (vezi toată discuția)