avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

Am avut o problema cu un teren cultivat cu vita de vie, imediat dupa 1990. Vecinul meu, a vandut terenul si casa unei alte persoane. Cand a facut documentele pt. cartea funciara a inclus si suprafata mea de teren (360 mp.). Vreo 3-4 ani nu s-a intamplat nimic, am muncit via, am cules strugurii fara sa fie vreo problema. Intr-un an cand am trimis niste oameni sa execute muncile agricole, nu i-a lasat, spunand ca e terenul lui. Pe scurt: Ne-am judecat, am cerut expert agricol care a masurat si a constatat ca erau 2 supr. distincte si ca supr. mea de vie nu afecteaza in nici un fel supr. respectivului. A venit comisia locala, ne-a pus in posesie in teren pe fiecare, dar necazurile continuau. M-am trezit intr-o zi ca imprejmuise cu gard de plasa de sarma si suprafata mea. Am chemat din nou comisia, politia si i-au pus in vedere sa-si retraga gardul(am uitat: s-a masurat din nou si in prezenta politiei, rezultatul fiind acelasi). Politia i-a luat declaratie si i-a dat termen sa-si retraga gardul si sa ne mai impiedice accesul la teren. Nu s-a conformat, mai mult, in urma cu cateva zile am fost chemat la primarie ca trebuie sa mergem din nou sa se masoare terenul Am refuzat, am lasat copii de pr actele de proprietate, adeverinte si hotararea judecatoreasca si am spus ca eu nu mai calc pe acolo sa rezolve problema singuri. Am uiutat sa va spun ca in titlul meu de proprietate figureaza inscrisa aceasta suprafata de vie, pe cand la el nu. Cum pot sa rezolv aceasta problema fara scandal. Pot sa dau in judecata vecinul pt. tulburare si violare de proprietate sau hartuire?Pot chema si Primaria respectiva? Pot cere si daune morale? Repet: toate actele imi sunt favorabile si reale. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 16:04, 23 Ianuarie 2013
faceti plangere penala pentru tulburare de posesie, poate il sperie mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea limitei de proprietate DANIELA  CRISTINA DANIELA CRISTINA Buna ziua. Am un confict asupra unui teren dobandit prin titlu de proprietate,respectiv o vie.Conform hartii loturilor din primaria comunei terenul trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea sa facă gard pe hotarul dintre vii ,practic pe ... Gine Gine Vecinul vrea sa facă gard pe hotarul dintre vii ,practic pe jumatatea rândului ,ceea ce ma încurcă foarte tare la treburile agricole ,rămânând o ... (vezi toată discuția)
Vecinii imi fac sicane simona39 simona39 De ceva timp, vecinul imi creaza sicane. Am mai scris despre asta. Pana acum nu mi-a permis sa-mi izolez casa pe partea lui, pt ca am un geam de lumina si de ... (vezi toată discuția)