As dori si eu un sfat va rog. In urma unui proces (sentinta definitiva) s-a dispus confiscarea sumei de 44953 RON lei. Pana in momentul de fata nu am platit nici o suma. Astazi am observat ca incepand cu data de 18.01.2013 pe un cont ING care este gol mi s-a dispus poprirea sumei respective de catre Administratia Finantelor Publice Bragadiru
Intrebarea mea este in cat timp (daca) se sting aceste datorii, si ce este de facut (daca mai este) in aceasta situatie. Care sunt procedurile?
Va multumesc
Sentinta definitiva a fost data in luna Iulie anul 2012
Se va prescrie vreodata aceasata suma? Daca nu, cum se procedeaza? Care este suma minima care se poate plati lunar in conditiile in care in cartea de munca am 2 ore din salariu minim ca sa nu mi se mai puna poprire pe alte alte conturi in eventualiatatea in care as deschide alte conturi.
Nu poate fi vb de prescriptie cand deja s-a inceput executarea silita. Daca aveti salariu f mic nu va poate pune poprire pe el, dar pe conturi da. Puteti face contestatie la executare, aratati ca in acel cont aveti bani din salariu.
Art. 409
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(3)Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă a acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.