avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna Ziua...As dori sa stiu si eu daca beneficiez de somaj in cazul in care renunt la facultate de pe al doilea semestru
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 24 Ianuarie 2013
De indemnizatie de somaj benficiaza numai absolventii unei forme de invatamant.
Am terminat liceul si am intrat la o facultate care nu imi place iar de la anu vreau sa dau din nou la alta facultate ....In timpul acesta pot primi indemnizatie de somaj ?
Multumuesc anticipat !
1. Ca absolvent de liceu ati fi putut beneficia de indmnizatie de somaj daca v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.

3. - Nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca ati renuntat la a frecventa cursurile unei facultati.
- Veti putea beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent de facultate dupa ce o absolviti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj pentru absolventi paciurca paciurca Buna ziua, O intrebare scurta: un absolvent de liceu intrat la facultate (buget) si care renunta la studii dupa 3 luni, din motive obiective, poate ... (vezi toată discuția)
Somaj n_roxxanne n_roxxanne Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca fiica mea poate beneficia de ajutor de somaj daca a absolvit liceul anul acesta si s-a inscris la o facultate la id? daca ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)