avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pre si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pre si postnatal

Buna seara, concediu pre si post natal se ia in considerare pt acordarea indemnizatiei de somaj? Cu acest concediu de maternitate as face 12 luni pt a putea beneficia de somaj(contractul de munca pe perioada nederminata).
Daca nu am 12 luni cotizate in ultimii 2 ani nu pot beneficia de somaj? Daca am cotizate 6 luni in 2005 se pot lua in calcul pt somaj?
Mentionez ca nu am mai beneficiat de somaj. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
ContSters277082, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:18, 23 Ianuarie 2013
1. Concediul de maternitate (ca si orice conecdiu medical) nu este perioada de stagiu de cotizare la somaj.

2. Pentru completarea adeverintei (Anexa 26) pentru somaj se vor lua lunile lucrate inainte de concediul de maternitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ccc crisn crisn Buna ziua! Am si eu o intrebare,daca societatea in care lucrez se va inchide peste o luna si de 1iunie se vor acorda salarii compensatorii in patru ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu postanatal gabita21 gabita21 buna ziua, se calculeaza cele 4 luni de concediu pre si post natal in vederea stabilirii somajului?mentionez ca am 5 ani munciti inainte si cateva luni dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate florin meda florin meda Angajata in societate cu o vechime de doar 5 luni poate beneficia de concediu prenatal si post natal??? (vezi toată discuția)