avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit de nevoi personale neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit de nevoi personale neachitat

am un prieten care a facut un credit de nevoi personale fara garantii in 2008, de 2 ani se afla in imposibilitate de plata .vreau sa stiu care pot fi consecintele?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 12:05, 24 Ianuarie 2013
Banca va declara scadent anticipat tot creditul (suma initiala acordata, plus dobanzi, plus dobanzi penaliatoare ) si va incepe executarea silita (daca nu o fi si inceput-o deja) asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, plus venituri, depozite bancare (daca exista) ale debitorului sau pana la concurenta sumei declarate.
Daca banca nu depune nicio diligenta timp de trei ani pentru a recupera datoria, aceasta se prescrie. In intervalul de 3 ani poate oricand sa inceapa procedura executarii silite, cum zicea cel de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar ? pavelnicolaecristian pavelnicolaecristian ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar iar in cazul executarii silite imobilul ipotecat nu mai are aceeasi valoare cu creditul ... (vezi toată discuția)
Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)
Urgent bucu bucu buna ziua am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ... (vezi toată discuția)