avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare

Va rog sa imi spuneti daca sunt angajata la o firma cu norma intreaga imi pot face si contract de colaborare la alta firma,chiar daca nu am PFA sau ceva de genul? daca da....care sunt obligatiile de plata in cazul contractului de colaborare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 24 Ianuarie 2013
Incheierea unei convenţii civile poate fi făcută cu îndeplinirea următoarelor condiţii:
- activitatea desfăşurată în baza convenţiei civile să aibă caracter ocazional, întâmplător, conjunctural, şi uneori urgent;
- totodată, activitatea desfăşurată pe bază de convenţie civilă să nu fie înscrisă în obiectul de activitate al societăţii şi nici prevăzută a se realiza prin posturile cuprinse în statul de funcţii al societăţii;
- în cazul unei activităţi desfăşurate pe bază de convenţie civilă nu se pot stabili cu exactitate: timpul de muncă, mijloacele prin care este realizată activitatea, precum şi alte elemente similare;
- obiectul convenţiei civile trebuie să aibă la bază un raport juridic de "a da" sau de "a face" ceva până la un anumit termen, fără stipularea perioadei sau a timpului de muncă;
- convenţiile civile nu pot fi încheiate pentru desfăşurarea unei activităţi care, în acelaşi timp, se desfăşoară în societatea respectivă prin încheierea de contracte individuale de muncă, indiferent că acestea sunt cu fracţiune de normă sau cu timp integral, pe perioadă nedeterminată sau determinată.

Persoana fizică neautorizată, angajată pe bază de convenţie civilă, nu are practic niciun drept. Este vorba despre un raport de drept civil, şi nu de dreptul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii sau conventie civila intre o firma si o persoana fizica? oanalarisa oanalarisa Buna seara! AS dori sa intreb in ce conditii se poate incheia un contract de prestari servicii sau conventie civila intre mine si un SRL.Intreb aceste lucru ... (vezi toată discuția)
Contracte civile IulianRD IulianRD Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate comerciala poate incheia CONTRACTE DE AGENT (pe baza de comision la volumul de vanzari) cu [b]ORICE PERSOANA ... (vezi toată discuția)
Posibilitate incheiere contract partial gabinemo gabinemo Buna seara. Am urmatoarea intrebare. Ce fel de contract de munca (sau alta forma de angajare) pot sa inchei cu un SRL, pentru lucru trimestrial. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)