avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

unde se face indiviziunea.? la orice tribunal din tara?
ce cale mai exista inafara de tribunal. pe cale amiabila.
multumesc
Cel mai recent răspuns: cornel4all , utilizator 10:59, 24 Ianuarie 2013
Puteti face fie un partaj voluntar la notariat daca toate partile sunt de acord, fie o actiune de iesire din indiviziune in instanta.

Competenta este judecatoruia de la locul situarii imobilului, cu exceptia indiviziunii rezultate din succesiune unde competenta este la ultimul domiciliu al defunctului.
multumesc mult
pe scurt...tatal meu, fratele lui si sora lui au unact de proprietate pe 10 ha de pamant linga Iasi. tatal meusisora lui au decedat intargoviste, fratele lui a decedat la oradea. fiecare alasat cate un mostenitor. indiviziunea unde seface in targoviste, la oradea sau la iasi?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune elena_1234 elena_1234 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu apare pe un act de proprietate teren alaturi de un frate si o sora(decedata). Noi nu am ... (vezi toată discuția)
Impartire cote mostenire dorel13 dorel13 am un titlu de proprietate pe numele bunicului(4 ha pamant), pe care sunt trecuti 3 copii ai bunicului. Eu sunt mostenitorul tatalui meu,unul dintre cei 3. ... (vezi toată discuția)
Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)