avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

unde se face indiviziunea.? la orice tribunal din tara?
ce cale mai exista inafara de tribunal. pe cale amiabila.
multumesc
Cel mai recent răspuns: cornel4all , utilizator 10:59, 24 Ianuarie 2013
Puteti face fie un partaj voluntar la notariat daca toate partile sunt de acord, fie o actiune de iesire din indiviziune in instanta.

Competenta este judecatoruia de la locul situarii imobilului, cu exceptia indiviziunii rezultate din succesiune unde competenta este la ultimul domiciliu al defunctului.
multumesc mult
pe scurt...tatal meu, fratele lui si sora lui au unact de proprietate pe 10 ha de pamant linga Iasi. tatal meusisora lui au decedat intargoviste, fratele lui a decedat la oradea. fiecare alasat cate un mostenitor. indiviziunea unde seface in targoviste, la oradea sau la iasi?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare lilianna lilianna Buna ziua!Tatal meu are contract de donatie de 5/6 din 1000mp teren .A si dori sa stiu daca se poate intabula pe terenul ce i se cuvine lui daca celalalt ... (vezi toată discuția)
Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren agricol retrocedat dupa1989 viorelt69 viorelt69 Buna ziua! Mama a mostenit , dupa Revolutia din 1989, impreuna cu alti 8 frati si surori, cam 5 Ha de pamant agricol. O sora care are si certificatul de deces ... (vezi toată discuția)