In urma cu 5 ani am facut contract de intretinere cu soacra mea.Sotul mai are 2 frati.Intrebarea mea este, daca dupa moartea ei, cei 2 copii pot sa atace contractul de intretinere,desi casa este ipotecata la banca pe o perioada de 20 de ani, cu acordul si semnatura soacrei.Imprumutul de la banca a fost facut pentru a plati o parte din casa celor 2 frati ai sotului(parte dupa socrul meu care a decedat).Mentionez ca pentru aceasta parte avem contract de vanzare cumparare cu ei. La insistentele soacrei am facut acest imprumut,dar acesti 2 copii vor parte si din partea soacrei pe care o viziteaza odata ,de doua ori pe an.
Orice contract poate fi atacat in instanta. Daca au sau nu sanse de castig, asta e altceva. Contractul de intretinere este mai greu atacabil decat un contract de vanzare cu uzufruct viager. Dumneavoastra trebuie sa aveti dovada ca intr-adevar ati ingrjit-o pe soacra dumneavoastra(transferuri bancare, chitante de mana, scrise si semnate de soacra dumneavoastra). In acest fel, aveti sanse mult mai mari de castig in instanta.