avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire care nu mi se acorda in totalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire care nu mi se acorda in totalitate

Buna ziua,am si eu o problema mai complicata zic eu la care nu mi-a raspuns sau nu ma lamurit nimeni sunt mostenitor pe un teren da 1 hectar provenit de la mama mea pe acest teren am fost foarte rar iar cand m-am intreseat si gasisem sal dau in arenda domni de la primarie mi-au atras atentia ca nu mai am 1 hectar.Pe actul meu am un vecin in partea de vest a locului cel putin din schita actului meu acum cand am ajuns pe teren in partea de nord unde ma invecinam cu un drum silvic il am acum pe vecinu din vest.Am luat comisia de la primarie iar dansi dand un raspuns arunacat sa il dau in judecata pe vecinul pentru ca ei nu stiu si nu se baga,dar domni nu imi da un raspuns clar daca el are acte pe tot terenul lui ,am intrebat de schita topografica la care mi-au raspuns ca nu au asa ceva.Eu banuiesc o problema sau un accept de la dumnealor dar nu pot sa acuz pe nimeni pana nu am cateva dovezi.Cum pot proceda legal sa imi iau partea de teren din schita terenului de propietate pe care eu o detin sa ii conving pe domni de la primarie ca vecinul meu a intrat pe terenul meu.Iar domnii de laprimarie ii tin parte eu nefiind din aceea localitate dandumi sfat sal dau in judecata.Eu nu doresc deocamdata sa-l dau in judecata dar vreau sa le arat si sa le demonstrez domnilor ca e terneul meu cu toate ca am schita si titlu de propietate.Datimi un sfat si unde sa ma duc sa mi se dea exact suprafata care o am in schita nu pe langa sau pe drumuri dupa domnii de la primarie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Aurelia Dragomirescu , Avocat 11:16, 26 Ianuarie 2013
la oficiu de cadastru mergeti cu toate actele. nu aveti ce sa lamuriti pe cei de la primarie. asta e solutia legala sa deschideti actiune in instanta si apoi cereti si de la primarie doc . atunci va vor da date despre vecin altfel, datele fiecaruia sunt confidentiale. luati un av
buna ziua multumesc frumos pentru raspuns.Asta este singura metoda sal dau in judecata,altceva nu exista ?nu prea dispun de banii deasta va intreb si nici nu stiu ce sume se aloca,nu am mai facut asa cva niciodata.

Simultan :
1) pt ca să obțineți o DOVADÃ, ignorați ”sfatul” celor de la primărie (s-ar putea ca aceștia să fie . . .), vorbele NU le veți putea folosi niciunde ca probe/dovezi : sunt doar vorbe și NU pot fi ”cusute” la dosar.Așa fiind : formulați în 2 exemplare o Cerere către respectiva primărie (Subsemnatul . . . domiciliat în .. ., prin prezenta, vă solicit respectuos să-mi comunicați în termen legal pe adresa mea de domiciliu, următoarele acte, date, informații : 1) . . . . .; 2) . . . . .; 3) . . .;).Le înregistrați la primărie și păstrați un exemplar pt. dvs. ori, recomandat 1 exemplar cu Confirmare de primire-păstrați toate înscrisurile.Primăria are termen legal de răspuns 30 zile de la primire ;
2) înaintașul meu, v-a dat informația necesară obținerii celor necesare de la OCP I-C.Funciară. Puteți studia direct la sală potrivit planificării ce-o veți primi, chiar Cartea Funciară apoi, pe baza informațiilor obținute puteți depune o Cerere de eliberare a unui Extras de C.F pt informare.
3) funcție de informațiile primite de la cele 2 instituții și de interesele dvs. urmărite, acționați !
Atenție ! dacă aveți nevoie cumva să chemați primăria în judecată, aceasta NU are capacitate procesuală de exercițiu! trebuie chemată-n judecată prin reprezentant legal.
In foarte multe cazuri planul de parcelare de la Primarie nu are aceleasi cote ca si schita cadastrala. Solicitati de la Primarie planul de parcelare ce contine cote si vecinatati. Solicitati, asa cum vi s-a recomandat anterior, extras de informare de la OCPI (Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara de pe langa judecatori unde este arondat terenul dvs.) - asa veti afla cu certitudine cine este vecinul dvs. din partea de nord si suprafata ce o detine - va sugerez sa solicitati informarea pe numele vecinului din partea de vest despre care sustineti ca a aparut in partea de nord (daca nu aveti un nume, cautarea la OCPI devine anevoioasa).
Daca titlul dvs. de mostenire a fost intabulat - inscris la Biroul de Carte Funciara - pentru suprafata de 1ha - nimeni nu va ia acest drept de proprietate.
Daca nu aveti realizata operatiunea de intabulare - trebuie sa realizati acest lucru - va veti adresa unui expert cadastral pentru intocmirea lucrarii cadastrale si intabulare drept de proprietate. Expertul cadastral va va spune care este situatia si ce veti putea face mai departe in cazul in care suprafetele nu corespund.
Odata dreptul de proprietate intabulat aveti dreptul de a solicita in instanta obligarea proprietarilor terenurilor invecinate cu dvs. la granituire prin reconstituirea hotarului si fixarea semnelor corespunzatoare si evacuarea persoanelor ce ocupa abuziv proprietatea dvs. Veti chema in instanta persoana care considerati ca ocupa abuziv - vecinul din vest - si toti ceilalti vecini pentru granituire, dar si Primarul, ca reprezentant al Primariei pentru a-i fi opozabila sentinta si pentru a fi obligata la modificarea planului de parcelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titluri de proprietate eliberate gresit de primarie ContSters206369 ContSters206369 buna dimineata ..... la eliberare unor titluri de proprietate si schite cadastrale existente gresite , (gresite ca si vecinatati si amplasare in teren , ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac carte funciara in acest caz? dogarudobra dogarudobra am o suprafata de 2500mp de teren detinuti cu TP Din 2005, 1000mp din acest teren a fost dat in proprietate altei persoane cu 4 ani mai tarziu un mod ... (vezi toată discuția)
Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)