avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime ITM

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate comerciala, prin demisie. La momentul lichidarii, societatea mi-a dat doar decizia de incetare a contractului de munca vizate ITM si nota de lichidare, fara adeverinta de vechime vizata ITM.
In acest moment actualul angajator imi solicita aceasta adeverinta vizata ITM de la acea societate, pentru ca aceasta perioada lucrata sa fie inscrisa in Cartea de Munca. la momentul respectiv actualul angajator (care mi-a facut Carte de munca) a considerat ca nu este necesar sa o solicite si a preferat sa nu inscrie locul meu anterior de munca in cartea de munca. A fost mai usor asa, se pare. Problema este ca aceasta perioada lipsa imi afecteaza vechimea si se pare ca aflu abia in 2013...X-(
Intrebarea mea este:
1.LA DATA DE 12.03.2004 angajatorul de la care mi-am dat demisia si la care nu aveam carte de munca si doar contract de munca, era obligat prin lege sa imi elibereze adeverinta de vechime ITM? Daca da, va rog sa imi spuneti si in ce lege gasesc acest paragraf.
2.In cazul in care acel angajator era obligat sa imi elibereze acea adeverinta de vechime, in momentul de fata se mai poate elibera adeverinta semnata si stampilata ITM abia in 2013 pentru 2004?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 2 Noiembrie 2015
Este important de stiut daca societatea la care ati lucrat in 2004 pastra carnetele de munca la ITM intrucat in aceasta situatie, ITM a intocmit adeverinte pe baza documentelor depuse de angajatori, pentru persoanele care nu aveau intocmite carnete de munca. In atare situatie, faceti o solicitare la I.T.M. din localitatea dvs. In cazul in care angajatorul avea aprobare sa pastreze carnetele de munca la sediul sau, adeverinta ar fi fost intocmita de el si vizata de ITM, iar in acest caz adeverinta o gasiti la sediul angatorului.
Ce treaba are ITM-ul cu eliberarea adeverintei de vechime? ... nici Codul Muncii si nici HG nr.500/2011 nu stabilesc in sarcina cestei institutii eliberarea unei astfel de adeverinte.
Buna seara. Am o persoana care a fost in suspendare copil, iar dupa ce a incetat suspendarea, a plecat cu acordul partiilor. A solicitat o adeverinta de vechime. Vreau sa va intreb daca am intocmit-o corect. Am scris suspendarea contractului conf art 51 lit a, incetarea suspendarii , dar nu am mai scris ca isi continua activitatea in baza aceluiasi cim, si in urmatoarea rubrica incetare cim cond art 55 lit b. Este corect? Mentionez ca nu i-am modificat salariu deoarece el nu are nici o zi lucrata dupa suspendare.
@ sara mihu

Este corect intocmita acea adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime srl alexandru andra alexandru andra O societate \\"SRL\\" a eliberat o adeverinta unui fost salariat, cu ce drepturi a avut la ei, perioada si spor de vechime....intrebarea este....aceasta ... (vezi toată discuția)
vechime in munca sau nu Problema este urmatoarea.Fostul meu angajator nu si-a dat prea mult interes pt. a-mi face rost de Carte de munca(formular), iar la plecarea din firma mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)