avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vechime in munca sau nu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vechime in munca sau nu

Problema este urmatoarea.Fostul meu angajator nu si-a dat prea mult interes pt. a-mi face rost de Carte de munca(formular), iar la plecarea din firma mi-a dat o adeverinta care "ar tine loc de carte de munca".In adeverinta se mentioneaza perioada in care am fost angajat salariul functia cat si faptul ca s-au platit taxele la stat pt. mine.NOUL ANGAJATOR mi-a spus mai mult sau mai putin informat ca nu am vechime deoarece adeverinta nu tine loc de Carte de munca nefiind vizata de ITM(Inspectoratul Teritorial de Munca).
Va supun atentiei aceasta problema si astept raspunsurile voastre insotite si de motivatiile legale pe cat posibil
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:12, 10 Mai 2005
Undeva prin legislatia privind dreptul muncii se specifica faptul ca vechimea in munca se va dovedi cu adeverinta.
Dat fiind faptul ca perioada de folosire a carnetelor de munca s-a prelungit , in mod normal, trebuia sa ai carnet de munca.
Totusi, daca ITM-ul atesta faptul ca s-a platit CAS (pentru pensie) pentru tine, perioada va fi considerata vechime in munca, acesta fiind, in fapt, stagiul de cotizare.
Multumesc Romy
Sunt Piersicuta.
Eu am fost in situatia ta in ianuarie. Am fost la ITM si mi-au spus ca adeverinta nu e valabila, ca ei trebuie sa o emita nu angajatorul. Mi s-a mai spus ca nu am vechime si ca se vor deplasa ei la sediul angajatorului si le vor cere ei sa emita contract de munca apoi pe baza contractului ITM va emite aderinta si mi se va face de noua unitate carte de munca,iar ITM va inscrie perioada lucrata la fosta unitate. Sincera sa fiu, si acum astept sa mi se scrie perioada lucrata in CM. Am facut plangere la ITM, mi s-a emis contractul, am adeverinta vizata de ITM dar cei de la ITM spun ca trebuie sa treaca vechea unitate in CM.
Astept inca
Din cate inteleg, tu nu aveai contract de munca dat de angajator, mie mi-au dat contractul.
Sa ne spui si noua ce se mai intampla.
Nu toti cei angajati cu CIM au carte de munca.

Alte discuții în legătură

Daca am lucrat si part time si full time pot depune adeverinta impreuna cu cartea de munca la somaj la disponibilizare viu viu Am lucrat 2001-2006 full time iar intre 2002-2004 si part time. Firma la care am lucrat part time mi-a inmanat o adeverinta specifica pe care am uitat-o intre ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime srl alexandru andra alexandru andra O societate \\"SRL\\" a eliberat o adeverinta unui fost salariat, cu ce drepturi a avut la ei, perioada si spor de vechime....intrebarea este....aceasta ... (vezi toată discuția)
Noi probleme cu vechiul angajator Catalin P Catalin P Dupa ce am reusit, intr-un final sa parasesc vechiul loc de munca - loc unde le-a luat 18 zile sa imi dea decizia, unde n-am avut unde sa imi depun demisia ... (vezi toată discuția)