avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii proprii sotilor
Discuție deschisă în Executare silită

datorii proprii sotilor

Cum se poate demonstra ca o datorie comuna a sotilor este de fapt datoria proprie a unuia dintre soti,numai in cadrul partajului? Se poate face altfel de actiune?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:00, 25 Ianuarie 2013
Ar trebuii specificat in primul rand, de unde deduceti dumneavoastra ca ”aceasta datorie comuna” este o datorie proprie. Pentru că, în situatia in care, aceasta datorie exista anterior incheierii casatoriei, ea ramane ulterior incheierii casatoriei, datorie proprie. Un alt exemplu ar fi datoriile asupra bunurilor proprii unuia dintre soti, care au fost dobandite prin mostenire, donatie, etc, si in acest caz datoriile de care sunt tinute aceste bunuri reprezinta datorii proprii.
In ceea ce priveste cea de-a doua intrebare cu privire la ce fel de actiune se poate face, in noul Cod Civil este prevazuta si reglementata -separatia de patrimonii, care se poate realiza si fara o actiune de partaj, ulterior desfacerii casatoriei , deci in cadrul unei casatorii.

In ceea ce priveste proba - acesta se poate face prin orice mijloc de proba.
sotul a luat bani de la 2 pf cu titlu de imprumut si i-a virat cu titlu de imprumut in firma unde este actionar si asociat unic , firma care a fost infiintata inainte de casatorie ,Exista inscrisuri pt aproba faptul ca banii din aceste imprumuturi au fost virati in firma lui (OP)
Cei doi soti au divortat irevocabil anul trecut , INSA CELE 2 PF de la care a luat bani sotul au finalizat actiunile de pretentii din tribunal pt sumele respective imprumutate sotului (contractul de imprumut a fost semnat numai de sot), si au cerut sechestru asigurator pe toate bunurile sotilor , comune si proprii .
Sotia are un imobil bun propriu , pretul fiind donat de mama ei cumparat in timpul casatoriei.Problema e ca instanta a hotarat dispunerea sechestrului si pe bunul propriu al sotiei.Cum se poate demonstra ca o datorie comuna a sotilor este de fapt datoria proprie a unuia dintre soti,numai in cadrul partajului? Se poate face altfel de actiune?


Daca numai sotul a semnat contractul de imprumut, de ce ziceti ca e o datorie comuna ?
Atacati hotararea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj elenacarmen elenacarmen in timpul casniciei am cumparat o garsoniera cu bani de la mama mea ce sanse am la partaj sa nu o impart cu fostul (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil pe numele unuia dintre soți: ce act se poate face doar pe numele lui, astfel încât să poată dispune de el ca unic proprietar? ContSters442583 ContSters442583 Buna ziua, Sotul meu si cu mine vrem sa cumparam un bun imobiliar. Noi nu avem partaj de bunuri si nu vrem sa facem, deoarece mai avem active comune. Acest ... (vezi toată discuția)