avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintare/Plangere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintare/Plangere

Buna ziua !
In primul rand imi cer scuze pentru deranj.
Un prieten de al meu , in varsta de 16 ani ,a fugit de acasa si a dormit in fiecare seara la cate un prieten diferit ( nu ma numar printre ei ).
Totusi , parintii sai au aflat cine sunt persoanele respective si i-au amenintat , cum ca ar putea pati ceva pentru ca l-au luat in spatiu ( fie pentru o seara , sau doua ).
Intrebarea mea , este :
Aceste persoane, care oarecum au facut un bine si nu au lasat un copil de 16 ani certat cu parintii sa doarma pe strada , pot pati ceva , daca parintii acestuia ar depune plangere ?
Multumesc anticipat !
O zi buna va doresc !
Nu, sa nu aveti nicio grija. Nu ati facut ceva rau primindu-l in casa
Nu ne deranjaţi, pentru utilizatori ne aflăm aici.
Prietenii prietenului dvs. nu au comis nicio faptă penală şi ca urmare nu pot fi traşi la răspundere pentru simplul fapt de a-l găzdui pe băiat.Doar să nu fi făcut ceva contrar legii împreună, iar acest lucru să se poată dovedi.În acest caz, vă daţi seama că se vor impune măsuri.
În mod firesc, părinţii acelor prieteni binevoitori ar fi trebuit să-i supravegheze pe băieţi, şi, deloc nefiresc, să afle dacă într-adevăr, motivul sosirii băiatului în locuinţa lor este cel invocat de el.
Părinţii prietenului dvs. au dreptate să fie supăraţi, fiindcă au fost , în mod cert, foarte îngrijoraţi. Firesc ar fi fost ca el să-şi anunţe măcar părinţii că lipseşte de acasă şi să-i anunţe unde doarme.Apoi, prietenii, dacă sunt prieteni, ne sfătuiesc ,,de bine,, , nu? Ar fi putut să-l îndemne să încerce să facă pace cu părinţii , şi nu să le creeze îngrijorare. Părinţii, chiar dacă sunt certaţi cu copiii lor, tot îşi fac griji pentru ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa ! nu mai pot sta cu parintii! iza308 iza308 Vreau sa plec de acasa, chiar nu mai pot sta cu parintii mei! Mama mea nu ma suporta iar eu nu mai pot sa stau sa fiu batjocorita.am 16 ani pot pleca legal de ... (vezi toată discuția)
Situatie a unei fete minore Raoul_mw Raoul_mw Am si eu unele nelamuriri si poate imi veti da mai multe detalii cei care aveti ceva cunostinte de legislatie. Uitati care e treaba: Prietena mea are ... (vezi toată discuția)
Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)