Sotul meu are permis de sedere temporara valabil pina in 2017, fiind membru de familie cetatean roman.Permisul a fost eliberat pe o adresa din Constanta.Acum ne-am mutat pentru o perioada in alta localitate.AM fost contactati de politia teritoriala serviciul emigranti si ni se cere eliberarea altui permis de sedere
(cu toate actele si TAXELE)necesare.Ne trebuie o asa zisa viza de flotant dar spun ca nu se face pt straini........cu permise de sedere temporara.Chiar trebuie de cite ori ne mutam sa eliberam un nou permis de sedere temporara?#-o(am platit amenda ca nu am anuntat schimbarea de domiciliu in 15 zile=D>)
Este necesar sa faceti cunoscuta mutatia dvs. intrucat cetatenii straini sunt tinuti oarecum sub observatie. Mai ales ca banuiesc ulterior va solicita cetatenia romana. Cum sa fie controlat daca nu se stie unde se afla? Normal ca ati fost amendati. Ma indoiesc ca nu ati fost instiintati cu privire la acest lucru inca de la obtinerea permisului de sedere.
Din moment ce in cuprinsul permisului are rubrica de domiciliu nu vi se pare firesc sa anunte si sa-si faca formalitatile de fiecare data cand isi schimba domiciliul? Pai daca eu locuiesc efectiv la Bucuresti, cum sa ma legitimez cu un act de identitate din care rezulta ca am mutatia in permis la Cluj? Mai ales ca inca nu sunt cetatean roman. Atunci noi romanii de ce sa ne mai schimbam buletinul cand ne mutam, lasa sa ne caute aia de la Serviciul de evidenta pana nu mai pot, sa ghiceasca pe unde dormim.
"Noi romanii" cind ne mutam ne facem viza de flotant care se aplica pe verso la actul de identitate.Nu cred ca s-a inteles dar nu e o schimbare de DOMICILIU.Taxa de eliberare a permisului de sedere e de 260 ron deci nu o suma infima.noi s-ar putea sa ne mutam iar peste citeva luni(depinde de serviciul sotului)si de fiecare data trebuie sa eliberam un permis de sedere.INTREBAREA E NU EXISTA O ALTA VARIANTA?(poate cum procedam noi romanii,cu un stiker pe verso?)
Nu am auzit de posibilitatea lipirii unui autocolant pe verso la permisul de sedere:-/la fel ca in cazul resedintei cetatenilor romani. Intrebati la cei care v-au eliberat permisul de sedere, dumnealor ar trebui sa cunoasca cel mai bine oportunitatile pe care le aveti in acest caz.