avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de posesie

buna ziua imi puteti spune si mie ce inseamana "Drept de posesie al unui teren" ,am o hotarae judecatoreasca prin care sunt pus in posesiea unei suprafete de teren
Cel mai recent răspuns: costelpandele , utilizator 14:02, 8 Februarie 2013
Posesia reprezinta un atribut al dreptului de proprietate ce da dreptul titularului sa foloseasca bunul si sa se bucure de toate fructele civile si industriale ale acestuia(recolta, arenda, chirie, orice), insa nu ii da dreptul sa faca acte de dispozitie(vanzare, donatie, schimb etc.)
si dupa ce titularul decedreaza, dreptul acesta se mosteneste?ce se intampla pe termen lung peste 10 15 20 de ani .multumesc

Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
costelpandele, utilizator
costelpandele a scris:

si dupa ce titularul decedreaza, dreptul acesta se mosteneste?ce se intampla pe termen lung peste 10 15 20 de ani .multumesc

nu ma lamureste nimeni?multumesc annticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct bogdamn bogdamn Inteleg din codul civil ca orice persoana poate sa primeasca dreptul asta daca cineva i-l da. Cum se procedeaza? Daca eu am un bun, pe care vreau sa il las ... (vezi toată discuția)
Dreptul de abitatie jorjon jorjon Un prieten a dobandit un imobil de la o matusa cu pastrarea dreptului de abitatie pentru matusa sa asupra intregului imobil. S/a dus la evidenta pipulatiei si ... (vezi toată discuția)
Uzufruct cornelia1605 cornelia1605 buna. daca am un teren si este trecut altcineva pe uzufruct si imi construiesc casa cand o voi lua in folosinta si persoana cu uzufruct pe teren trebuie ... (vezi toată discuția)