avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ORE SUPLIMENTARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ORE SUPLIMENTARE

Este normal ca o persoana sa ajunga sa faca 60/70 ore suplimentare / luna?
Evident sunt platite ca premii ca sa nu aibe probleme dar daca denunt acest lucru la ITM si controleaza actele pot vedea ca sunt dosare pline /lunar de cereri de ore suplimentare!!!
Daca semnam ca suntem de acord sa facem ore suplimentare inseamna ca ne obligam sa venim la birou (sambata/duminica) cand ne spune seful chiar daca avem copii....probleme personale...sau de sanatate?

cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 25 Ianuarie 2013
Daca ati semnat ca sunteti de acord sa faceti ore suplimentare, trebuie sa faceti ore suplimentare ... Seful avand semnaturile d-voastra nu va avea nicio problema
Poate....dar pentru maximul de ore legale....nu pentru 60/70 de ore!!!
Este inuman sa ne oblige sa venim in fiecare sambata in birou si sa stam in fiecare seara ore peste program....nu mai putem d.p.d.v. psihic, fizic...
Sunt de acord cu d-voastra ...:(
Chiar daca are semnatura salaroatilor exista un impedment pentru angajator in cazul unui control al ITM-ului.

art.114 C.mun.
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
....

Avand în vedere şi dispozitiile art. 121 alin. (2) din Codul muncii, este lovita de nulitate întelegerea dintre angajator şi salariat, prin care s-ar tinde la depaşirea duratei maxime a timpului de munca de 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore sambata si duminica nicolle2 nicolle2 Buna ziua. As dori sa stiu unde se specifica in Codul muncii sau in orice alta lege ca plata orelor de sambata si duminica ( ore aflate in norma ) este ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare obligatie Nexus11 Nexus11 La noi la firma se fac ore suplimentare cand este nevoie si vine cine poate la aceste ore.Persoanele care participa la aceste ore suplimentare sunt platite ... (vezi toată discuția)
Numarul maxim de ore pe zi Cristia Cristia Iata situatia mea: lucrez in turism, am semnat un [b]contract de munca care stipuleaza ca lucrez 8 ore pe zi[/b]. Programul de lucru este 9:30 - 21:00. ... (vezi toată discuția)