Imi cer scuze ca postez din nou, prima data am selectat gresit categoria. Nu reusesc sa sterg primul post asadar postez din nou in categoria corecta.
Luand cazul unui client care inceteaza sa mai plateasca ratele unui credit de nevoi personale fara garantii, as dori sa stiu ce anume poate face banca sau firma de recuperare in cazul in care creanta a fost vanduta?
Concret as dori sa stiu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1) Poate executa silit bunurile personale(casa/masina/teren etc.)?
2) Poate pune poprire pe salariu/venit ca pfa/alte surse de venit inregistrate in Romania(dividende spre exemplu)? Intrebarea aici e pe care din ele poate pune poprire si care este procentul maxim?
3) Daca in contractul de credit este mentionata o dobanda penalizatoare de 20% pe an, aceasta este cu capitalizare sau se aplica doar la principalul ce nu a fost returnat? Aceasta dobanda se mentine si la firma de recuperare creante sau aceasta are dreptul de a o modifica?
4) Banca/Firma recuperatoare are access la conturile off shore?
5) Are acces la contul de paypal?
6) Are acces la venituri din dividende daca aceste sunt incasate de la companii din USA intr-un cont off shore?
7) Daca printr-o societate off shore detin imobile/masini in Romania, banca/firma de recuperare poate avea acces la acestea?
La intrebarile 4-7 prin acces inteleg posibilitatea de a executa silit bunurile respective sau a pune popriri, dupa caz.
1-Conform regulamentului prezentului forum este interzis utilizatorilor sa stearga mesajele postate
2-Creditorul ,cu scopul legitim recuperare credit nerambursat este indreptatit sa solicite executarea silita a bunurilor in evidenta debitorului pana la concurenta sumei de recuperat
Bunurile care pot fi executate sunt bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare
Multumesc pentru raspuns. Ceea ce as dori sa fiu e daca aceste bunuri/venituri nu sunt inregistrate in Romania, in continuare creditorul are dreptul de a le executa.