avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen pentru decizia de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen pentru decizia de pensionare

Sunt pensionata medical din 2007, anul trecut, in feb 2012, mi s-a modificat gradul de invaliditate , de la 2 la 3, pensia am primit-o neschimbata, si ieri, 24 ian 2013 am primit Decizia de stabilire a pensiei incepand cu data de 01.01.2012 ! Exista un termen in care trebuia sa mi se comunice decizia ? Pensia era de 470 lei si prin decizie este de 311 lei. Cum mi se vor opri banii pentru anul trecut?
Cel mai recent răspuns: hope2007 , utilizator 20:26, 30 Ianuarie 2013
Veti primi 350 de lei,nu 311.

Se emite o decizie de debit, persoana respectivă e înştiinţată şi are posibilitatea să restituie suma în întregime sau aceasta să fie recuperată eşalonat. În ultima situaţie, se opreşte lunar o treime din cuantumul pensiei până la recuperarea prejudiciului.

Angelica Mihail

purtător de cuvânt la Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS)

Sursa:

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
Carp Mircea, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie venita dupa 10 luni you_lee you_lee Buna ziua , In luna Ian 2011 mamei mele i-a fost revizuita pensia , si i s-a modificat si gradul de invaliditate ( de la gr II la gr III ) . In cursul ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie sociala platita necuvenit Lemg Lemg Buna ziua!...am primit azi din partea casei judetene de pensii o decizie privind recuperarea unei sume de bani care spun ei o plata ncuvenita pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate danaa1 danaa1 Zilele trecute am stat la discutie cu o cunostinta care deja isi facuse dosarul pentru pensie de invaliditate, pensie de 350 lei. Din discutia purtata, mi-a ... (vezi toată discuția)