avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate gradul III, se poate sa-mi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate gradul III, se poate sa-mi puna banca poprire pe pensie ?

Daca sunt la pensie de invaliditate gradul III, se poate sa-mi puna banca poprire pe pensie si cat anume din ea, avand in vedere ca este doar de 500 de lei ? Va multumesc.
Banca va poate pune poprire pe pensie chiar daca cuantumul ei este de 500 lei.
Se va tine seama ca pensia este mai mica decat cuantumul salariului minim net pe economie si se va retine din pensie cel mult 72 lei, conform prevederilor art. 409 alin. (3) Codul de procedura civila.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Urmeaza sa mi se execute silit pensia de invaliditate de 600 de lei. Ma puteti ajuta sa-mi spuneti cam cat din pensie imi va lua banca , avand in vedere si ... (vezi toată discuția)
Poprirea unei pensii al carei cuantum este mai mic decat salariul minim pe economie NicoletaPop NicoletaPop Am o pensie de 457 lei, si ANAF-ul mi-a pus poprire pe conturi. Banca mi-a dat ieri doar o treime din pensie, desi la Casa de Pensii nu apare nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Am o pensie de invaliditate de 615 lei. Care este suma pe care o voi plati in cazul unei popriri executate de o banca, avand in vedere art.728, alin.3 , din ... (vezi toată discuția)