Ar fi de dorit să se poarte discuţii constructive , utile , şi nu despre câştigurile mediatorilor sau investiţiile acestora. Aveţi exemplu destule topicuri deschise în această secţiune , despre ceea ce dorim să discutăm.
@Bendyx006, vă rog să nu mai scrieţi mesaje consecutive, puteţi folosi butonul pentru editare atunci când doriţi să mai adăugaţi ceva .Mulţumesc.
@legally_aid: ma adresam lui bendyx066, pentru ca din cate inteleg din postarile lui este mediator!
@bendyx066: Dumneavoastra stiti cel mai bine daca este rentabil sau nu sa va deschideti un cabinet de mediator. Pe mine unul nu ma intereseaza ce fac ceilalti colegi ai mei, puteti proceda ca ei daca doriti, insa din punctul meu de vedere, asa cum v-am explicat mai sus, este un pic cam ilegal sa ii iei omului banii pe un proces de informare gratuita a medierii!
Am spus ca este un abuz contra intereselor persoanelor din urmatoarele considerente:
„Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.
Prin termenul public, se înţelege tot ceea ce priveşte autorităţile publice, instituţiile publice, instituţiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum şi bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt desemnate, nominalizate, arătate ca fiind de interes public.
Conform Legii 192/2006, medierea este o activitate de interes public!!!
Art. 4. - (1) Medierea reprezintă o activitate de interes public.
(2) În exercitarea atribuţiilor sale, mediatorul nu are putere de decizie în privinţa conţinutului
înţelegerii la care vor ajunge părţile, dar le poate îndruma să verifice legalitatea acesteia, potrivit art.59.
Poate ca cel mai bine ar fi pentru cei care mai doresc sa discute pe marginea medierii mai intai sa citeasca legea in intregimea ei, si apoi sa participe la dezbateri, altfel, faptul ca doresc doar informatii e benefic, dar datul cu parerea fara a avea o baza de discutii parca nu aduce cu nimic....