detin 50%parti sociale intr-o societate comerciala la care sunt si administrator . Celelalte 50% sunt detinute de un alt asociat .
Avand in vedere ca societatea este pe pierdere, cu activitate comerciala aproape 0 si avand un contract de leasing financiar pentru un auto in derulare , m-am gandit sa cedez spre cesiune acest contract de leasing , fara nici o pretentie financiara . Asta pentru ca nu ne permitem derularea contractului pana la final si nu doresc litigii cu societatea de leasing.
Pentru acest lucru societatea de leasing a solicitat hotarare aga semnata de amandoi asociatii . Asociatul meu refuza sa semneze , el neparticipand financiar absolut deloc in aceasta firma . Nu vrea pur si simplu .
Ce se intampla cand 2 asociati cu parti egale nu cad de comul acord . care este procedura ?
eu doresc inchiderea societatii , dar acest lucru nu se poate face atata timp cat exista contract de leasing in derulare .
activitatea comerciala este zero .
eu in calitate de asociat si administrator unic nu pot decide ?
trebuie sa il actionez in instanta ? este aceasta o solutie ? Banuiesc ca nu este primul caz din istoria societatilor comerciale .
eu vreau sa scap de aceste parti sociale sau sa inchid societatea pentru ca sunt costuri inutile ? Respectivul nu doreste nici sa preia partile sociale nici inchiderea societatii .
Trebuie sa existe o autoritate care sa medieze aceste lucruri .Trebuie sa se incline balanta deciziei intr-un fel in caz de egalitate ?
Daca personal nu va intelegeti cu el incercati sa-l chemati la mediere, asta pentru ca tot sunt mediator, si tot se poarta...B-)
In alta ordine de idei, daca societatea de leasing va cere o AGA semnata de ambii, atunci numai asa veti rezolva cu leasingul. Fiind cu asociatul intr-un procent imposibil, 50-50, singura solutie pentru rezolvarea problemelor este numai instanta ! Administratorul, chiar si unic, pune in indeplinire hotararea asociatilor, ca atare daca nu aveti majoritatea, degeaba sunteti administrator unic. Unicitatea asta si cu administrarea vine de la sine doar in indeplinirea obiectului de activitate al societatii. In rest, actiunile unui administrator, vis-a-vis de dizolvare, cesiune, lichidare, etc. tin doar de partea formala a actiunii, sa mearga eventual cu actele pe la registru...