avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie intretinere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie intretinere minori

De 6 ani de zile ami cresc singura 2 copii, fostul este casatorit si mai are 3 copii, din care doar la unul mai plateste pensia alimentara( si la ai mei 2). Sotia lui este plecata in germania la mnk la negru, el sta acasa sa creasca copii care ai are cu ea, nu beneficiaza de venit, ami trimite banii 1 luna da, 1 nu. Legea nu ai poate face nimik? luat pe an trimite 6 luni da , 6 luni NU . Stiu ca legea nu ai poate face nimik ei, ca sunt casatoriti, dar in caz de un proces cu martorii si dovezi pot veni sa spun ca el sta acasa si ea pleaca afara . El nu vrea sa munceasca, sau poate munceste si nu declara, dar tot din surse sigure el sta acasa ca nu are cine sta cu copii. Mai creste si cainii pecare zice ca nu trebuie sa i declare ca ai vinde. Ce pot face in acest caz? e normal ca eu cu 2 copii sa am pensie cat cea cu un copil? mentionez ca el are 3 neveste si 5 copii, doar la 3 copii plateste pensia , eu avand 2. Astept raspuns
Cel mai recent răspuns: ancuta_14 , utilizator 21:23, 27 Ianuarie 2013
buna seara;cred ca 6 ani este o perioada lunga de timp;de ce ati asteptat atat pt ca legea din Romania este aspra la capitolul neplati si in special la pensiile de intretinere minori
Legea o fi aspra, dar degeaba, ca sunt blanzi cei care cerceteaza.
In acest caz, nu prea are ce sa-i faca, nu i se poate proba reaua credinta cat desi nu munceste si nu obtine venituri, trimite dupa cum poate la copii. Pensia ce v-o datoreaza dupa lege ar fi de 20% din salariul minim pe economie.
Cat i-a fixat instanta ca are de dat ?
cineva cu siguranta va mintit in ceea ce priveste asprimea legii!!!!
Totul sta in puterea procurorului daca lui i se pare ca este de rea credinta il condamna! daca nu, NU.
Desi Romania a semnat diverse regulamente, acorduri europene dar nimeni nu tine cont de ele.
SI cand faci plangere dupa 3 luni de neplata, oricum procurorul isi i-a un trimp de minim 6 luni si judeca de la momentul depunerii plangerii pana cand ajunge sa exprime sentinta. Si atunci e normal ca cel in cauza rau-platnicul face un efort si plateste cat este anchetat, iar dupa aceea... fiecare cum stie mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara- neplata creata3112 creata3112 BUna ziua Sunt mama a 2 copii minori care primesc pensia alimentara o luna da 2 nu, l am reclamat la politie, la parchet si nimik. Ma intereseaza daca pot ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. levy245 levy245 buna ziua . am o intrebare in legatura cu pensia alimentara. neavand serviciu am platit pensia alimentara doar cand am dispus de bani , o data 1000 ron si ... (vezi toată discuția)
Plecat la muncă în belgia, divorțat în lipsă. ce ar trebui să facă? Dogi Dogi Buna seara,am un prieten care este plecat in Belgia la munca,nu munceste cu acte,munceste cu ziua.Intre timp sotia a bagat divort s a pronuntat divortul,el nu ... (vezi toată discuția)