BUna ziua
Sunt mama a 2 copii minori care primesc pensia alimentara o luna da 2 nu, l am reclamat la politie, la parchet si nimik. Ma intereseaza daca pot obtine pensia alimentara pe lunile care nu mi a platit ( fiind 10 luni in 2ani). Daca am dovezi , hartii care el asi face reclama ca vinde si creste caini huski nu plateste impozit la stat, mai obtin marire de pensie ca obtine venituri din asa ceva.
Unde sa depun actiunea la parchet sau la tribunal. Specific ca nu mai are servici de 2 ani de zile si nevasta lui actuala sta 3 luni la mnk in germania si 3 luni la mnk aici
Puteti depune o plangere penala la sectia de politie, ptr. infractiunea de abandon de familie, daca nu a platit pensia de intretinere 3 luni, cu conditia sa aveti o hot. judecatoreasca prin care este stabilita.
in ceea ce priveste majorarea pensiei, trebuie sa faceti dovada unor venituri certe, trebuie sa dovediti ca incaseaza venituri in mod efectiv din activitatea respectiva nu doar ca isi face reclama.
Pentru recuperarea sumelor restante, daca aveti o hot jud prin care e obligat la plata pensiei de intretinere, puteti apela la executor.
Mergeti si discutati cu unul pentru a va lamuri in ce caz aveti sanse sa recuperati banii copilului.
Ce face actuala lui sotie nu e relevant in discutia asta.