avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Buna seara tuturor,
Sunt divortata de 2 ani, am un copil minor cu fostul sot, de doi ani locuiesc in Italia stau impreuna cu o alta persoana si nu am loc de munca.Acum 2 ani am convenit, de comun acord, ca, copilul sa ramana in intretinerea lui (practic a bunicilor din partea fostului sot), si ca eu sa platesc o pensie de intretinere in cuantum de 100 euro. Repet, actualmente sunt fara loc de munca si nu mai reusesc sa platesc suma, respectiv ce-i 100 euro. Am contactat un avocat pentru a solicita diminuarea pensiei, dar "lucrurile" dureaza, iar eu , practic nu mai reusesc sa platesc suma in cauza. Ce ma sfatuiti?
Multumesc cu tot sufletul celor care imi vor da un raspuns cat mai elocvent!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:07, 25 Ianuarie 2013
Aveţi o convenţie scrisă?
Nu, a fost decis prin tribunal, dar initial am convenit.
Puteti trimite cererea pe adresa judecatoriei cu adevarinta tradusa ca nu obtineti venituri si cereti judecarea in lipsa.
Ati vb cu bunicii ca ati ramas fara slujba si nu puteti trimite o perioada bani ?
Adeverinta, data de cine? Eu am lasat deja documentele la avocat, in RO, sa ma reprezinte, declaratie ca nu am loc de munca, si DA, am vb deja cu tatal despre diminuare, dar bineinteles ca nu e de acord.
Cum obtineti in Romania de la administratia financiara adeverinta ca nu obtineti venituri, trebuie sa existe si la ei o institutie care sa certifice ca nu obtineti venituri.
Pai nu trebuie sa fie el de acord. Indiferent de cat va dura procesul, daca veti castiga se va obtine micsorarea cererii cu data introducerii cererii.
Trimiteti cat puteti si pastrati dovada platii.
Nu ati avut loc de munca de cand stati in Italia sau ati ramas fara job ? Nu beneficiati de somaj ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara emilia.annemarie emilia.annemarie Buna ziua,va rog sa ma îndrumați in rezolvarea unei probleme privind pensia alimentara:am divorțat iar minorul mi a fost încredințat pentru creștere cu ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!- pensie de întreținere catalina45 catalina45 Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mariapopa1975 mariapopa1975 Cum pot obliga fostul sot sa plateasca pensie alimentara daca acesta e in alta tara(italia)dupa venitul de acolo?Mentionez ca acesta plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)