avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere al doilea copil

buna ziua, sunt in concediu crestere copil pana in luna septembrie anul acesta dar sunt insarcinata si in iulie o sa nasc al doilea copil.care sunt procedurile care trebuie sa le urmez pentru a beneficia in continuare de concediu si indemnizatie de crestere copil?cum trebuie sa procedez la fostul loc de munca in legatura cu acel concediu medical de inainte si dupa sarcina?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:22, 16 Iulie 2015
si daca nu s-a facut inregistrarea ce se intampla? tot pe 30 s-a nascut... pot pierde continuarea concediului, respectiv indemnizatia?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
Dunusha, utilizator
Inregistrarea o poate face si acum dar este posibil ca angajatorul sa fie amendat de ITM.
pff... In ce conditii se sesiseaza ITM-ul? Dupa inregistreare in revisal sau doar la vreun control ?
ITM poate sa fac constatarea in urma unui control de rutina sau in urma unei sesizari facute de o persoana.
Am inteles.. Va multumesc!
Deci angajatorul inregistreaza in revisal dupa ce duc eu cererea de prelungire suspendare cim pt cic. Daca eu intarzii cu cererea, intarzie si angajatorul la revisal ? In acest caz , daca duc la angajator aceasta cerere cu data de 8 iunie, luni, in conditiile in care am nascut in 30 mai si in 5 iunie, vineri, mi s-a eliberat certificatul de nastere, atunci angajatorul are termen 20 zile incepand din 8 iunie sa inregistreze in revisal? Pt ca trebuie sa duc copie dupa certificat nastere, nu? Ca sa mi se aprobe decizia de suspendare...
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
Dunusha, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil diaconu oana diaconu oana Buna ziua! Prietena mea a fost in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani pana pe data de 02.08.2014. Pe 26.07.2014 a nascut al doilea copil. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere a primului copil andrei_70 andrei_70 O angajata are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Pe 11 mai 2015 trebuia sa revina la serviciu, insa a nascut ... (vezi toată discuția)