avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere al doilea copil

buna ziua, sunt in concediu crestere copil pana in luna septembrie anul acesta dar sunt insarcinata si in iulie o sa nasc al doilea copil.care sunt procedurile care trebuie sa le urmez pentru a beneficia in continuare de concediu si indemnizatie de crestere copil?cum trebuie sa procedez la fostul loc de munca in legatura cu acel concediu medical de inainte si dupa sarcina?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:22, 16 Iulie 2015
1. Nu va faceti probleme, in asemenea cazuri inregistrarea in Revisal se face la data cand angajatorul a luat la cunostinta de modificare.

2. Doar ca dvs. trebuie sa ii aduceti la cunostinta cat mai repede despre schimbarile intervenite.

Dupa nastere, nu m-am putut deplasa, nici acum nu prea pot, dar trebuie cumva rezolvata situatia... nici pe angajator nu as vrea sa-l bag in probleme! Daca duc azi cerere de continuitate si primesc maine sau chiar azi decizia de continuare ccc, ce se intampla cu zilele lipsa, respectiv 31.05-01.07? o sa am intrerupere cim sau se iau in considerare cele 42 zile lauzie? eu asa am crezut initial, dar am vazut ca nu sunt obligatorii... dar le pot folosi ca si argument cand depun cererea la angajator? poate se iau in considerare si la revisal... Ma scuzati ca insist cu msg, dar nu as vrea sa pierd banutii acestia.... si vreau sa stiu cum ma situez...
1. - Pentru dvs. vad ca este mai important Revisal-ul decat daca beneficiati in continuare de CCC.
- Lasati Revisal in pace, este problema angajatorului, nu o sa i se intample nimic!

2. - Pentru a primi in indemnizatie pentru CCC2 (in continuarea CCC1) trebuie sa depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii celui de al doilea copil (daca nu ati beneficiat de concediu de maternitate = 126 de zile de sarcina si lauzie).
- Este bine sa intrati direct in CCC2 fara sa mai intrati in concediu de maternitate.

3. Faceti acum cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM cu data de 30.05.2015 pentru a intra in CCC2 si apoi mergeti la Primarie cu actele necesare (cereea tip si copie dupa certificatul de nasterea a celui de al doilea copil)

4. Cititi si ce am raspuns mai sus celeilalte mame.
Am citit! Va multumesc inca o datapt raspunsuri si pt rabdare! Sanatate multa!
Buna ziua! Am depus dosarul la primarie si dupa ceva timp m-a sunat de la plati sociale, a trebuit sa completez inca o adeverinta si, pe langa asta, mi-a spus ca nu este continuitate ccc... i-am explicat art. 9 si 16 din 111/2010 cu modif recente si s-a enervat doamna, a zis ca a intrebat si la directoare si ambele au ajuns la aceeasi concluzie si anume ca nu este continuitate. Repet, in ziua in care primul copil a implinit varsta de 2 ani, ultima zi din ccc1, am nascut al doilea copil. Si nu am beneficiat de concediu pre si post natal... clar nu am avut cele 42 zile lauzie... cand am fost si le-am intrebat ce am de facut, gravida fiind in 7 luni cu al doilea, mi s-a explicat ca daca nasc pana cel tarziu 30 mai, ultima zi de ccc1, atunci o sa fie continuitate. Acum, cand am facut cum mi s-a spus, nu e bine... Una peste alta, as vrea sa va spun ca mi s-a comunicat ca nu primesc indemnizatie cc2... e coreeect?? adica... daca am nascut al doilea copil fix in ultima zi ce ccc1, atunci e continuitate... nu? legea nu spune cat timp trebuie sa fie aceasta suprapunere... si spune clar ca dreptul la concediu crestere copil si indemnizatia inceteaza IN URMATOAREA ZI IN CARE COPILUL A IMPLINIT VARSTA DE 2 ANI. Am zis sa astept totusi decizia si apoi sa cer audienta, respectiv sa fac contestatie... E vreo alta lege legata de acest subiect? Care sa reglementeze clar suprapunerea?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil diaconu oana diaconu oana Buna ziua! Prietena mea a fost in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani pana pe data de 02.08.2014. Pe 26.07.2014 a nascut al doilea copil. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere a primului copil andrei_70 andrei_70 O angajata are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Pe 11 mai 2015 trebuia sa revina la serviciu, insa a nascut ... (vezi toată discuția)