avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ce acte are voie sa controleze itm la o firma
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ce acte are voie sa controleze itm la o firma

buna ziua. itm are voie sa ceara registrul de casa la control?un administrator are voie sa lucreze in data de 1 decembrie?
Cel mai recent răspuns: frizer , utilizator 20:07, 19 Iunie 2013
ITM-ul nu are nicio legatura cu registrul de casa ... un administrator are posibilitatea sa-si desfasoare activitatea in data de 1 decembrie.
am avut control de la itm iar ei m-au amendat ca am avut incasari in data de 1 decembrie.specific ca angajatii nu au fost la lucru iar pe 1 am fost doar eu administratorul.pe pontaj nu este nici un angajat pontat pe data de 1 nici eu.ei au spus ca nu am dreptul nici eu sa fiu la lucru ca administrator.va rog spuneti-m cei de facut.m-au amendat cu 5000 de ron.mi-au cerut registru de casa la control si fara sa stiu l-am prezentat iar ei au vazut ca am incasat in data de 1 decembrie si m-au amendat
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
frizer, utilizator
Puteti contesta amenda primita in instanta de judecata ...termenul este de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal.
cum pot ataca decizia lor.pe baza carei legi.sigur ca administrator am voie sa fiu la lucru?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
frizer, utilizator
OG nr.2/2001 - temeiul legal al contestatiei
Litigiile generate de incheiere a proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contravent iilor se judeca in prima instanta de catre judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia.
Plangerea se face in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului- verbal de constatare si aplicare a sanctiunii.
Un efect important al contestarii procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor este amanarea executarii sanctiunii, aceasta fiind suspendata, de drept, pana la solutionarea litigiului.

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale vreausalucrez vreausalucrez vreau sa lucrez de sarbatorile legale .....suntem doi asociati a unui magazin de imbracaminte vrem sa lucram dar legea nu ne permite de sarbatorile legale nici ... (vezi toată discuția)
Control si proces verbal itm ingrid35 ingrid35 Buna seara ! Ma confrunt cu urmatoarea problema : in data de 02.06.16 la punctul de lucru al unei societati se prezinta inspectorii de munca ptr control , ... (vezi toată discuția)
Amenda itm doberv doberv am primit o amenda de la itm pe motiv ca nu i-am inmanat contractul de munca angajatului. angajatul a declarat ca a semnat contractul dar nu il are la ... (vezi toată discuția)