avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Buna ziua,

Am fost angajat la o firma cu carte de munca pana in iunie 2010. Cand am plecat, mi s-a dat cartea de munca acasa.

Apoi m-am angajat la o alta firma la sfarsitul lunii iunie 2010. La noul loc de munca nu mi s-a cerut cartea de munca (intelesesem ca nu mai sunt actuale).
Prin ianuarie 2011 insa am fost anuntati ca angajatii care au carte de munca le vor primi inapoi. Cei care aveau cartile de munca predate firmei le-au primit. Eu insa nu o adusesem, pentru ca nu mi se ceruse si intelesesem ca nu se mai utilizeaza.

Am incercat sa vorbesc la administrativ, dar mi s-a spus ca nu mi se mai poate completa perioada iulie 2011 - dec 2011 pentru ca situaiile au fost deja trimise. Si oricum, mi se va da o adeverinta pentru toata perioada in care am fost angajat (atunci cand voi pleca din firma).

Intrebarea mea este daca perioada iulie 2011 - dec 2011 ar fi trebuit trecuta in cartea de munca, si daca da, ce ar trebui sa fac acum. Adeverinta de care mi s-a vorbit are vreo valoare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: p_m_p , utilizator 18:41, 26 Ianuarie 2013
De la 1 ianuarie 2011 nu se mai folosesc carti de munca, angajatorul eliberand, a plecarea salariatului din unitate, o adeverinta cu vechimea, functia, salariul, etc..(plus o copie din programul REVISAL care inlocuieste cartea de munca.
V-ati cam incurcat in ani in postarea dvs, dar sper ca raspunsul meu sa va lamureasca.:)
p_m_p

1. Daca v-ati angajat in luna iunie 20101 pana la 01.01.2011 trebuie sa vi se inscrie perioada lucrat in carnetul de munca ... in acest sens, puteti merge la ITM cu copia c.i.m. si copii de pe actele aditionale la c.i.m. incheiate pana la acesta data pentru a se completa aceasta perioada.

2. Dupa data de 01.01.2011 nu se mai fac inregistrati in carnetul de munca...
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca - dupa demisie hrosteasimona hrosteasimona BUNA ZIUA! AS DORI SA STIU SI EU CUM TREBUIE SA PROCEDEZ IN URMATOAREA PROBLEMA...MI-AM DAT DEMISIA DE LA LOCUL DE MUNCA PE 5.07.2011 SI CARTEA DE MUNCA ESTE ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cu ce date sunt inregistrat la itm? Bogdan V Bogdan V Buna ziua, As dori sa stiu cum pot afla de la ITM urmatoarele informatii: -daca sunt in evidentele lor -cu ce istoric sunt inregistrat in evidentele ... (vezi toată discuția)
Itm amana eliberarea carnetului de munca catalinion84 catalinion84 Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema: -pe 17 ianuarie 2011 mi-a incetat CIM de munca, in urma unui preaviz dat pe 27 decembrie si inregistrat pe 6 ... (vezi toată discuția)