avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu succes
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu succes

Poate fi obligata partea care a pierdut procesul la plata onorariilor de succes prevazute in contractul de asistenta juridica, pe cale principala ?
Cel mai recent răspuns: Dan Foamete , Avocat 23:05, 26 Ianuarie 2013
"Jurisprudenţa a evidenţiat constant că onorariul de succes nu trebuie considerat în sarcina părţii care a pierdut procesul deoarece asemenea cheltuială, nefăcută până la data judecăţii, nu este imputabilă părţii căzută în pretenţii, constituind o recompensă suplimentară muncii efectiv prestate de avocat, cu vădit caracter voluntar şi voluptoriu al părţii promitente" (Decizia 1440/2012 ICCJ)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes- cand trebuie achitat si daca poate fi recuperat de la parat? ili47 ili47 buna prietena mea a castigat procesul , asa a anuntat in sala de judecata cand trebuie sa platesca onorariul de success ? dupa ce primeste hotarirea acasa ... (vezi toată discuția)