avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare legata de succesiune!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare legata de succesiune!

Buna ziua!
Am urmatoarea problema: tatal meu a decedat in urma cu cateva luni. In timpul vietii era parte a unui proces civil, privind rezolutiunea unui contract. Dupa decesul lui mama, fratele meu si subsemnatul ne-am prezentat in calitate de mostenitori la o infatisare. Nu am dezbatut inca succesiunea dupa tatal meu. Eu si fratele meu avem intentia de a renunta la tot ce avem de mostenit dupa tatal nostru: un apartament, cota parte dintr-un imobil format din casa de locuit si teren (obiectul procesului civil).
Vrem sa lasam totul mamei, mai ales ca vrem sa iesim din acest proces civil.
Intrebarea este, daca putem face acest lucru si daca eventual are si mama vreo posibilitate sa nu mosteneasca eventualele datorii ale tatalui meu, daca finalul procesului nu ne va fi favorabil. Cum putem evita eventuala executare a apartamentului?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
vplstepano, utilizator
Cel mai recent răspuns: vplstepano , utilizator 21:13, 28 Ianuarie 2013
Destul de dificil de evitat "eventuala executare a apartamentului"

... puteti renunta la mostenire; mama dvs. va putea culege toata mostenirea si are posibilitatea acceptarii mostenirii sub beneficiu de inventar...

ce inseamna mostenirea sub beneficiu de inventar?
Acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar inseamna ca mostenitorii vor raspunde pentru datoriile decedatului doar in limita patrimoniului mostenit.
Adresati-va unui notar , unde veti da declaratii de renuntate la sucesiune. Mama dvs va deveni unic mostenitor. Ideal este sa acepte succesiunea sub beneficiu de inventar. dvs veti prezenta in instanta declaratiile de renuntare Pt a nu Mai fii citati in proces.
Daca mama vinde apartamentul inainte de o hotarare definitiva a instantei, care poate ii va fi nefavorabila, ce se intampla? Se poate ataca aceasta vanzare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Exista un termen legal al acceptarii mostenirii? auraneg auraneg buna...imi puteti spune daca este un termen legal al acceptarii mostenirii ..in cazul meu a trecut un an de la moartea tatalui....sunt eu,fratele si ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cota parte, praxis, terenuri, imobil, bani la banca alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra. Cum se imparte averea? Cum pot afla cati bani avea la ... (vezi toată discuția)