buna ziua eu lucrez pentru o firma ,cu contract pe perioada nedeterminata . am deja 12 luni lucrate , cu norma de 10 ore pe saptamina pot in cazul in care ramin insarcinata sa beneficiez de indemnizatia crestere copil multumesc.
eu am avut lucrate 12 luni cu o intrupere de 3 zile calendaristice (sc a fost vandut si 3 zile a durat refacerea noilor contractelor de munca,sa schimbat si numele firmei)dar contractul de munca era de 2h/zi dar venitul brut impozabil era intradevar mult mai mic ca al doamnei pruteanumihaela,si cand am fost sa depun dosarul mi sa spus ca venitul din cm este prea mic si sporurile nu se iau in calcul deoarece nu sunt impozabile,asa ca mi sa acceptat doar alocatia de stat,200 lei.functionari prost informati sau fara chef de lucru?de ce mi sa respins dosarul la ghiseu???
1. Chiar daca salariul este mai mic si nu se impoziteaza el este totusi un venit impozabil (a nu se confunda "venit impozabil" (care poate fi impozitat) cu "venit impozitat".
2. - Cine v-a spus ca nu se poate sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC din cauza salariului prea mic v-a dezinformat (indemnizatia era oricum cea minima, adica 600 lei lunar).
- Poate alta a fost cauza si nu ati inteles dvs.
3. Nu ar fi rau sa faceti o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC) si sa reclamati pe functionarul respectiv si sa cereti sa va plateasca de indemnizatia pentru CCC.
din cite am citit eu din oug111/2010 nu se poate pentru ca se iau in considerare veniturile cu fractie de norma care reprezinta cel putin jumatate din norma intreaga a unei luni si in mod exceptional de cel mult 3 ori mai putine ore pe luna intr-un an am inteles eu bine ori nu stiu sa interpretez legea asa cum este prezentata acolo ?
Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
3. Asadar nu e vorba de norma ci de numarul de zile lucratoare din luna, indiferent ca sunt cu program normal sau redus.